Vaccinera ditt barn!!

Du låter väll dina barn vaccineras? Det finns de som inte gör det och jag blir lika upprörd varje gång. Vaccinationer är ett sånt där ämne som jag går igång på och som jag också är insatt i av den anledningen.

När Louise blev sjuk var jag väldigt tacksam att hon var vaccinerad för Mässling kan ha en dödlig utgång hon barn under cellgiftsbehandling.
Mässling är en sjukdom som han ha dödlig. Ja inte för friska barn brukar argumentet från vaccinmotståndarna vara, fast det är inte helt sant. Mässling kan ge FRISKA barn en hjärnhinneinflammation som är dödlig. Det är just därför vi vaccinerar våra barn mot mässling. För att de inte ska få den farliga följdsjukdomen. Dödligheten i den hjärnhinneinflammationen är 5-10%

Unicf skriver på sin hemsida att dödsfallen minskat med 74% sen år 2000 tack vare att man idag vaccinerar fler barn. Men än idag är det många barn i andra delar av världen som dör :(

I Sverige kan du som väljer att inte vaccinera åka snålskjuts på oss som har våra barn vaccinerad. Det kärvs inte att alla ar vaccinerade för att  hålla en sjukdom borta men ju fler som avstår ju större är risken att en epidemi bryter ut.

Fast man kan ju låta bli att åka utomlands så minskar man ju risken.

Även påssjuka kan leda till hjärnhinneinflammation och testikelinflammation som i sin tur kan göra pojkar sterila.
Rödahund är inte så farlig men om en gravid kvinna drabbas så har man inte procenten på sin sida, 80% av barnen till mammor som fått rödahund undergraviditeten skadas på något sätt, missbildningar och organskador.

Sen finns det de som avstår från att ge sina barn stelkramp-, difteri- och poliovaccin. Det borde man inte ens få avstå som förälder, jag skulle vilja att det valet inte fanns. Det är lika naturlig att man som förälder inte kan neka ett barn cellgiftsbehandling vid cancer som att man inte borde kunna neka till stelkramp-, difteri- och poliovaccin. Det är så galet att avstå. Jag skulle kunna skriva sju sidor om de här sjukdomarna, men jag hoppar det och kan du inget om dem så sök på google så hittar du massor.

Varför avstår den del? Ja det är ju självklart okunskap i första hand. Men jag tror också att vi som växer upp idag varit så förskonade. Det finns ju bara vattkoppor nu för tiden och svinkoppor.
Vi är också för unga för att minnas vad polio gjorde med barn, vad difteri var och vi har ingen aning om vad smittkoppor var för något. De enda vi vet om smittkoppor är ofta det ärr som mamma och pappa har på armen efter smittkoppsvaccinet.
Smittkoppor utrotades med hjälp av vaccin, låt mässling bli nästa sjukdom som vi utrotar!!!

Kikhostan höll jag på att glömma här i min iver. Jag har själv haft både mässling och kikhosta. Mässlingen har jag inga men efter men helt klart tror jag att min astma är en följd av kikhostan. 

Så var rädd om era barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar