Matlista, vardag och bolljäveln

Jag vill börja inlägget med att tacka min man, för att han envisades med att vi skulle göra matlista för hela januari. Jag hittade på massor av andra saker som jag bara var tvungen att göra istället för att sätta mig ner med honom. Jag tycker det är så jobbigt och tråkigt att göra den där listan. Även om jag vet hur underbart det är att ha en klar. Eftersom han är envis som en röd gris så… öö vad kommer det uttrycket från? Skulle röda grisar vara mer envisa än andra grisar? Är grisar ens envisa djur och finns det röda grisar? Ja skit samma tillbaka till ämnet, jävligt envis var han i alla fall så listan blev gjord. Sen handlade vi efter den. Det är ju så enkelt när man vet vad man ska äta och hela listan är ju planerad efter hur jag jobbar. Så det är ju inte långkok efter jobbet precis för det blir sent i alla fall innan jag är klar med allt laga mat, äta mat och diska.
 
Idag stod det korvgryta och det blev det. Till detta stekt vitkål med lök, sallad och pasta till de som ville ha det. Mattänket är: bra mat från grunden så naturligt som möjligt och så hemlagat som möjligt. Jag har en förbudslista, detta skulle jag aldrig köpa färdigt i butik.

·         Vitlökssmör (gäller så klart alla kryddsmör)
·         Hamburgerdressing 
·         Tsatsiki
·         Såspåsar
·         Tacokrydda (har dock varit lat och köpt någon enstaka gång) Just tacokrydda blir jag lite förbannad när jag tänker på varför innehåller färdig tacokrydda mer druvsocker än spiskummin?

Det är mycket fokus på välbefinnande på min blogg nu för tiden men är det inte det viktigaste som finns att må bra?

I morgon börjar barnen skolan och efter att de vänt på dygnet som de alltid gör när det är lov så tvinnade jag upp barnen klockan nio i morse. Fast det gav resultat för alla gick och lade sig tidigt i kväll och var trötta. Det ska bli skönt med lite vardag, det enda som är riktigt dåligt med vardagar i min familj är att Micke är i Norge. Det går lite i perioder ibland går det bra tycker jag men så ibland är det skit jobbigt. I kväll tyckte Micke att det var riktigt jobbigt, han saknade oss. Omställningen för honom är ju större än för oss vi är kvar här hemma i vårt hem. Jag saknar honom också jätte mycket. 

Jag planerar ju min träning efter jag hur jag jobbar så idag är det vilodag fast #dagensbolljävel ska man ju köra alla dagar i veckan! Jag har en aning träningsvärk  efter gårdagens övningar. Det som inte framgår i filmen är att det ligger många försök mellan första misslyckandet och sista ”lyckade” försöket :)
















Det finns dock en sak till förutom att fortsätta med min träning och bra mat som jag måste prioritera SÖMN så god natt!! 

Mattes Nicki! 

2 kommentarer:

  1. Hej! Tack för en fin och inspirerande blogg! Jag hittade hit nu under julhelgerna och har nu, tack vare dig, gett mig sjutton på att klara springa snabbare! Jag tycker att du har utvecklats enormt bra och blir så inspirerad av din text och dina fina bilder! Tack för att du delar med dig!
    Själv har jag harvat (känns det som) i min 7:15-20 fart länge nu. Jag var från början, precis som du, helt otränad. Jag tog mig runt Midnattsloppet i Gbg i höstas på ca 1h 20 min. Men nu ligger mitt mål på att klara Midnattsloppet i Sthlm i höst på 60-65 min. Vi får väl se om det går. ;) Men jag är grymt taggad iaf!
    Imorgon bitti tänker jag mig intervaller. 6 st i 6:30-fart. :)
    Stort lycka till i din träning och keep up the good work med bloggen!
    /Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina kommentar Åsa! Vad det gäller tider så har jag stått still länge nu. De handlar om 30 sekunder helt eller dit men har mycket svårt att pressa mig till under 7 min/km men jag ska under ska ju springa vårruset under 30 minuter är mitt mål!! Med envishet och träning kommer du nå ditt mål är jag säker på! kram Pillan

      Radera