Sovmorgon, dyslexi och hemmet

Jag har hållit på till klockan varit ett, två på nätterna nästan hela veckan och det tar tydligen ut sin rätt tillslut. Jag somnade om när barnen gått till skolan och vaknade tjugo över tio, minns inte när jag sov så länge sist. Kan trotts det säga att jag inte känner mig helt utvilad och det känns tungt att gå på en sju dagar lång arbetsperiod i eftermiddag. 

Höst det är tungt, mörkt och blött men träna får man ju försöka hinna med. Jag körde tre pass förra veckan (cykel och löpning) Vilat benen den här veckan och skulle under 7 min/km var det tänkt igår men Nej det gick inte, är snubblande nära nu i alla fall. :)   
Eftersom jag sov så länge idag kommer jag inte hinna med allt jag hade planerat att göra innan jobbet men en tur till återvinningen ska jag verkligen försöka att prioritera. 

Den här lilla grabben kom hem från skolan och hämtade badkläder som han glömt. Då passade mamma på att få en kram <3 

Igår var jag på föräldrasamtal med Linnéa. Utredningen från logopeden är ju klar och även Linnéa har dyslexi. Varför är dyslexi genen så stark? Magnus hade ingen dyslexi så de hade väll kunnat få slippa det men nej alla fyra skulle få det av mig :( Nu har vi väldig tur som går på en superbra skola. Barnen får mycket hjälp och det finns hjälpmedel att tillgå. Linnéa har en miniPC som hon använder mycket i skolarbetet. Hon har en egen MP3 där allt som ska läsas in läggs in. Hon har talande tangentbord och stavningsprogram i sin dator. Ja dessa hjälpmedel har faktiskt alla mina fyra barn fått. 

Skolan håller på att sammanställa sin utredning som ska skickas till BUP om Linnéa. Nu vet jag att det kommer ta tid innan hon får komma till NP-enheten på utredning men att vi snart står i kö är ju ett steg framåt i alla fall. Det är jobbigt för Linnéa i skolan just för att hon har koncentrationssvårigheter. Hon får dock möjlighet att sitta ensam och jobba och i mindre grupp. Hon blir väldigt lätt stressad, jag försöker köra lite avslappningsövningar med henne när det är som värst och det är det ofta innan hon ska sova. Nu har jag som jag skrev hållit på att städa undervåningen i flera dagar och Linnéa sa att hon tycker jag bara bryr mig om att städa nu för tiden. Då får man dåligt samvete som mamma och lovar sig själv att när jag är klar så ska hon få hur mycket tid som helst!

Detta är hur det ser ut i gamla matrummet nu

Detta är vardagsrummet. Jag hade ingen före och efterbild men det var i det här rummet allt stod så man inte kunde komma in ens. 
Jag har gjort ett försöka att ta kort ur samma vinkel här!


































Kram Pillan

2 kommentarer:

  1. Vad fint det blir hos er

    SvaraRadera
  2. Verkligen fint! Kul att se de färdiga resultatet, hoppas ni trivs i ert nya kök.

    SvaraRadera