Knivar, intervaller och bowling

Micke har för längesen tröttnat på alla våra slöa knivar, han gillar att laga mat men det är alltid ett gnäll på honom om att knivarna är slöa. Fast han är inte den som gnäller utan att göra något åt saken och idag kom han hem med detta. 
Totalt sylvassa de skär sönder mina billiga och dåliga plastskärbräden till och med. Nu är det bara så att jag typ fick ta två sobril när han talade om för mig vad det där knivstället och knivarna kostade och det är ändå inte helt komplett än sa han och log.. han är galen 
5 300 kr, dock har vi fått två av knivarna i bröllopspresent från Mickes arbetsgivare men han är GALEN!! Jag vågar knappt använda dem! Eller det gör jag och de är helt otroligt vassa men förmodligen är det bara att ni väntar på ett inlägg där Pillan skärt av sig ett finger :) så klantig som jag är!






Med det sylvassa knivarna och massa god kokkonst så bjöd han på en mycket god japansk gryta idag med gröncurry och wasabi, 

jag fixade blomkålsris som faktiskt blev riktigt bra! 

(Riv blomkål på rivjärn
koka i 10 sekunder i saltat vatten) LCHF är inte svårt som en del vill påstå!! 

Jag lagar alltid mat och jag har alltid lagat mat sen jag själv var 13 år ungefär. Min mamma sa när jag gnällde som 13 åring över att jag var tvungen att laga middag till min familj för att både mamma och pappa jobbade sent att jag en dag skulle vara glad övar att jag kan laga mat och hon har helt rätt för jag vet att jag kan laga mat. Jag är ingen kok men jag kan laga mat från grunden och tycker det att matlagning är det minsta besväret i livet. Fast Mickes mat är inte dum den heller, jag tycker han är skitduktig på mat och just att slippa laga den själv. Få den serverad och att inte veta vad det ska smaka som jag alltid vet när jag smakat på allt innan jag serverar min egen mat. Tack för en god middag min mästerkock!!


Idag är jag helt okej men igår morse var jag sjukt sjukt trött. Jag gick upp klockan sju med trollen men sen somnade jag om och sov till klockan tio. Trodde jag skulle piggna till efter morgonkaffet men INTE. Jag la mig på soffan och slöade. Spelade spel som typ candy crush och Wordfeud. Det var faktiskt skönt att bara få ligga där och jag hade bestämt att jag inte skulle ha dåligt samvete utan att jag gjort mig förtjänt av att få slöa. 
Tanke var ju att jag skulle bli piggare av att vila men när eftermiddagen kom var jag om möjligt ännu slöare. Eftersom inte vila verkade hjälpa bestämde jag mig för att prova om en löptur kunde göra mig piggare.
Jag blev piggare och tycker jag såg helt okej ut efter dagens träning :)
Igår körde jag ett långsamt 3 kilometerspass och två snabba 600 m med vila i mellan. 

Linnéa hade en sova överkompis här och de tog ett bubbelbad. 

 och i natt sover Linnéa hemma hos sin kompis. Det blir väldigt tyst här hemma när lillbus är borta för som jag skrivit förut så kan hon prata!!

Se vad taggad han ser ut min make! Idag spelade han DM och han spelade bra för att inte ha hunnit varit med och tränat något i år. En 4:e plats måste han vara nöjd med. Han är verkligen duktig på bowling tycker jag. Det jag egentligen är mest imponerad av är hur han kan styra mig. Han kan säga exakt var jag ska stå och vart jag ska skikta för att ta de där 
förargerliga käglorna som står kvar och skrattar åt mig och lyckas jag bara göra som han säger så får jag dem, nu är jag ju inte så duktig att jag lyckas alltid men ni fattar poängen va? Efter Mickes DM körde jag några serier men jag var inte ens nära mitt PB. Bowling är kul och det är därför jag spelar det får jag inte glömma! 


Till er som orkar vara uppe längre i kväll säger jag skål!


Micke har redan lagt sig så jag ska göra honom sällskap nu 
kram på er där ute!! 
/Pillan 

3 kommentarer:

  1. Agneta i Piteå tycker väldigt mycket om att jag har fått möjlighet att följa DIG och DIN familj i vardag och fest, i glädje och sorg.....igen! Jag har faktiskt saknat Er, som jag inte ens känner ...men ändå på nåt' sätt känner och känner för! Ni är så duktiga och Du skriver BRA. Hur har det gått med köket, är det klart, blev det bra? Det vore roligt veta. Tack och ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Ursäkta, nu har jag läst om köket, vad ni ska vara belåtna! Så fint så!/ Agneta.

    SvaraRadera
  3. Hej Agneta! Var roligt att du hittade hit till min nya blogg. Du är hjärtligt välkommen hit :) Har ni fått någon snö än där uppe? Här finns ingen men det var -8°C här i morse brr!!

    SvaraRadera