Julbord, migrän och födelsedag

I morse passade jag på att somna om när barnen gått till skolan, sen drog jag på mig min rosa OnePiece som jag ser ut som en julgris i och satte på kaffe som jag nu dricker medan jag skriver. Är så glad att arbetsdagen inte börjar förrän klockan 15.00 idag. Det har varit väldigt mycket under väldigt lång tid och jag kände redan innan helgen att det börjar ta slut på energi. Det är dessutom den värsta tiden på året för min del om man ser till det psykiskavälbefinnandet. 

Om jag stressar och pressar mig för långt så slutar det med ett migrän anfall. Det händer inte ofta, kanske två gånger per år men jag vet att det bara är att växlar ner och lyssnar på kroppen då, annars får jag halsfluss och går in i ett skov av min psoriasis. Vet att det låter konstigt kanske men så funkar jag tyvärr :( Så nu på morgonen har jag tagit beslutet att försöka växla ner ett tag. 


Den här helgen hade Micke bjudit upp mig till honom i Norge. Vi skulle på julbord med hans jobb och få lite tid tillsammans. Som jag skrev i fredags hade jag massa saker att göra och det sista jag fick göra var att åka en omväg för att lämna växel till bowlingtjejerna som i sista stund ändrat sig och skulle vara med på julmarknaden i alla fall. 
Väglaget var verkligen inte det bästa på vägen upp, så jag satt på helspänn hela vägen (30 mil). När jag väl kom till Oslo körde jag så klart fel och blev helt hysterisk. Micke har inte sett den sidan av mig så ofta för jag är för det mesta väldigt lugn men nu har han som sagt även fått se den sidan. Tillslut skrek jag: JAG KÖR INTE EN METER TILL DU FÅR MÖTA MIG!! och snäll som han är min man så gjorde han det. 
På lördag förmiddag tog vi en promenad till shoppingcentret som låg i närheten. Där fanns en väldigt stor inredningsbutik, jag var som i himlen. Jag behöver inte shoppa så mycket utan att bara gå där och få titta på massa fina saker och suga i sig inspiration är ju underbart. Lite shoppade jag dock :) Sen berättade Micke vad jag skulle få i födelsedagspresent av honom. Han ska köpa skidor åt mig. Jag blev jätte glad. Så vi knallade in i en butik men insåg efter 20 minuter att tydligen skulle hela Norge köpa skidor just den lördagen och med nästan 15 personer i kö för att prova ut skidor föreslog jag att vi köper mina skidor i Karlstad till helgen istället. 

Lite kaffe måste man ju fylla på med när man shoppar. 

När vi kom tillbaka började jag göra mig i ordning inför kvällens julbord med Mickes  jobb. Sminkning, fixa håret och på med den nya klänningen. Kände mig väldigt fin när jag var klar! Sen bar det i väg. Vi fick välkomstdrick och jag hälsade på så många människor att jag inte ens kommer ihåg vad hälften heter. 
 

Vi var på en jätte fin herrgård och maten var jätte god Juleribbe och Karamellpudding är mina favoriter på det Norska julborden. Det är väldigt mycket mindre att välja på dock men jag undrar om inte juleribbe är den godaste maten som finns!  

Jag kände redan vid välkomst drinken att jag började få lite ont i huvudet. jag ignorerade den. 
Tog en Irich coffie efter maten men det ville inte mitt huvud ha. Det gick inte att ignorera huvudvärken längre och jag beslutade att jag skulle försöka få i mig en massa vatten, jag drack ur hela karaffen som stod på bordet. Fyllde på med två koppar vanligt kaffe men det blev bara värre och värre. Micke fixade en huvudvärkstablett åt mig men inte heller den hjälpte. Det var försent migränen hade redan brutit ut. De hade ett vilorum på herrgården som jag fick lägga mig i. Det var både tråkigt och ganska pinsamt tyckte jag. Annars var det en trevlig kväll i alla fall till jag fick lägga mig. Hela dagen igår hade jag ont i huvudet och det blev inte bättre av att jag körde hem i minst lika dåligt väglag som jag hade på vägen upp i fredags, det tog mig 5 timmar att köra det 30 milen jag hade hem. Trotts att jag tycker att jag nu sovit ut så har jag fortfarande ont i huvudet. Det är inte migrän jag har nu utan vanlig huvudvärk men det känns som om migränen skulle kunna komma tillbaka när som helst. 

Igår fyllde jag 37 år, 
Detta fick jag av mina barn. Jag tycker fortfarande att det är roligt att fylla år jag är nog lite barnslig kanske. Nu firade jag inte min dag igår utan jag ska bli firad till helgen. Jag har inte svårt att förstå att jag själv är 37 år däremot fyller min Lollo 16 år i januari och det kan jag inte förstå. Det är ju världens klyscha att säga så men på riktigt så kan jag inte förstå hur det kunnat gå så fort att hon snart är 16 år min bebis. 

Det har hänt så mycket med båda mina stora barn de senaste året, de har blivit "vuxna" Helt plötsligt hände det känns det som. Jag pratar med dem på ett helt annat sätt än jag gjorde för bara ett år sen.

Nej nu ska jag prova något som jag inte gjort förut, jag ska ut och springa med dobbar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar