Pardis, gasolskräck och mysveranda

Första semester veckan har börjat. I måndags tog jag med mina troll i husbilen och åkte till Pardis. Det var i Pardis som Magnus, jag och barnen bodde. Jag älskar den platsen, den är hemma för mig precis som Storfors också är hemma. De enda stora grejen med Pardis är att det har gjort lite för ont att vara där. Inte hemma hos farmor men just där vi bodde. Det har varit lite för tufft med alla minnen. Så därför bestämde jag mig för att göra detta på mitt sätt, ett nytt sätt att åka dit och vara. Jag har en liten sommarstuga där ute men i den har det inte känts bra att vara alls. Sen saknar stugan den både el och vatten, viklet gjort det väldigt krångligt att vara där.   

Så vi ställde husbilen hos barnens farbror Morgan som äger mitt gamla hus. Där fick vi låna en strömkabel, sen var vi installerade. Regnet öste ner när vi kom fram.  

När vädret rättade till sig och vi tog en promenad hem till farmor. 

Senare på kvällen blev vi uppbjudna till Bengt och Gunvor som har sommarstuga bredvid där jag bodde. 

Det blev ett kärt återseende. Vi har inte suttit och pratat på över 10 år. Jag ser dimmigare ut än jag är men det blev lite vin också! 

Det blev en fantastiskt vacker kväll. Solnedgång över Pardissjön

Jag fixade kvällsmat och så spelade vi kort. 

Det är lite trångt i en husbil men det är mysigt också!

Dagen efter kom mamman i familjen på att vi skulle plocka blåbär på kullen som vi gjorde när barnen var små. 
Den idén mottogs med lite blandade känslor från barnen men alla följde med i alla fall. Nu var målet bara blåbär till en paj och inte flera liter. 
Det fick räcka! 
Jag hittade massa kantareller, jag tror det är ett bra svampår för det växer kantareller överallt tycker jag. 
Lollo och Linnéa blev med mig på skogspromenad. Vi gick vägen som jag brukade promenera när jag bodde där uppe. De är vacker tallhed. 
Bara hon får bada är den här tjejen nöjd! Vattnet är kallt i Alstern men jag kom i efter lite om och men. Linnéa känner inte om det är kallt är det bara vatten så badar hon :)

Det kändes i alla fall så himla bra att vara där uppe den här gången. Kanske för att jag gjorde det på ett nytt sätt som är mitt sätt. Jag kommer gör detta fler gånger. 

Det blev bara en dag i Pardis :( men jag var tvungen hem för på onsdag var det vårdplanering med kommunen för Mickes mamma som äntligen ska få komma hem från sjukhuset. 
Lizette och Elliebebis var också med. Efteråt åkte vi till IKEA.

Lite lunch. Jag köpte mygg nät till min veranda.

Även om det var lite gnäll när vi plockade blåbären.

Så kan jag lova att ingen gnällde när vi åt pajen. 

Jag tror att husbilen även hjälpt mig att bota min

gasolskräck! 
För nu vågar jag till och med grilla! Så nu händer det att barnen får grillat även när Micke jobbar! 

Lizette hjälpte mig att få upp mina myggnät som jag köpte på IKEA och det blev så himla fint, så jag fick lov att sticka till Jysk innan de stängde och köpa en myssoffa till verandan. 

Jag är så himla nöjd! Det blev så mysigt! 

Myshörnan fick godkänt av Linnéa

och av Stina! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar