Lunch, sol och mil i bil

Efter att verkligen kunnat njuta av sol och värme i flera dagar kom sommaren av sig kan man ju säga. På lördagmorgon vaknade vi upp till en vit gräsmatta och gröna träd. Jag iddes inte ens att ta kort på eländet. Efter det blev det verkligen skitkallt.

Fast jag ska inte gnälla, jag var ju faktiskt ledig de dagarna som det var fint och jag passade verkligen på att njuta av dem.  

En lång cykeltur blev det. Sen tog jag med mig lunch till en av mina favorit platser. Hit ska jag och barnen åka i sommar och bara vara har jag tänkt. 

Jag har funderat mycket på det där med självsamhet och hur stort behov jag har av det. (ordet självsamhet har författaren Linus Jonkman hittat på och det är den positiva ordet för självvald ensamhet). Min Gustav väljer ofta att vara själv. Han känner dig inte ensam utan han gillar att vara själv. Han vet att jag blir orolig när han är ensam i skolan. Han tycker det är ganska jobbigt att det i skolan håller koll på honom så att han inte ska vara ensam när det är det han vill vara. I maten sätter han sig därför alltid hos sin syster för att de ska se att han inte är ensam. Jag är ju verkligen en väldigt socialt person men med åren har jag förstått att bland det 10 bästa sakerna som finns här i livet är självsamhet. Det är ju så klart väldigt stor skillnad på självsamhet och ensamhet. Att känna sig ensam tror jag inte att någon njuter av. 

Som sagt jag åkte till en av de vackraste platser jag vet. Tog med en matlåda och bara satt där. 

Lyssnade på vattnet och fåglarna. Ro och sinnesfrid. En gång i tiden var jag en väldigt uppstressad person och till viss del är jag det fortfarande. Jag mår verkligen skitdålig av stress. Ett annat nytt och användbart ord som jag hört är att man är en bråttomperson och en sån är jag. Det är som sagt skillnad på stress och stress. Jag kan högprestera när jag har lite tidspress då kan jag vara sjukt effektiv och få hur mycket som helst gjord. Fast det jag menar är ju den stressen som man känner när man ligger efter att man aldrig kommer ifatt och att man aldrig hinner vila. 

2010 blev jag sjuk och drabbades av utmattning. Det var flera års stress men också att jag drabbats av två stora trauman i livet som bidrog till det. Under flera år innan jag blev sjuk hade jag skjutit upp min vila. Till helgen då ska jag vila, inte göra något bara vara. Så kom helgen och det kom något annat i mellan och den där vilan kom aldrig. Det fanns aldrig tid att vila för att hinna allt jag var tvungen, började jag plocka på min nattsömn. Det var ju då barnen sov och jag kunde göra sånt jag inte hunnit på dagen. Idag vet jag att det är precis det som gör att man blir sjuk! Jag har lärt mig mycket under den tiden men den största förändringen är att jag faktiskt vilar när jag är trött och att min sömn är nummer ett på det viktigaste sakerna i mitt liv. 

Vädret har ju varit helt fantastiskt! 

Lillasyster kom på besök. 

När sen helgen kom blev det som sagt iskall men det spelade inte mig så stor roll var jag hade ju jobbhelg.  

Det blev en långpromend och efter att det varit blött ute var det sniglar överallt nästan. Jag fick gå lite sicksack för att inte trampa på dem.
 
Sen var det mellodags. Rätt låt vann inte enligt mig! Vi dippade grönsaker istället för chips vilket går hem hos mina barn. De gillar faktiskt det. 

På väg hem från jobbet slog min bil över på 10000 mil det betyder att jag kört över 4000 mil sen jag köpt den.   

Nog för att jag kör mycket mindre nu än jag gjorde när jag bodde i Pardis men det blir ändå sjukt många mil och väldigt mycket pengar! Jag är inte glad över det höjda bensinpriset om jag säger så för jag är helt beroende av bil. Det är vi alla som bor på landsbygden vilket våra politiker verkar ha väldigt svårt att förstå! 

I söndags efter jobbet åkte vi till lillasyster i Vålberg. Vi ses för sällan! 
Nu hade hon fyllt år och det är tur att hon gör det så att man kommer i väg. Vi har i alla fall semester en vecka till sommaren samtidigt och då ska vi ses! Mina fina älskade lillasyster!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar