Snabbmat, klädhamster och V75 lördag

Nu är jag precis hemkommen från jobbet och har fått lite mat i magen. Köttbullar, makaroner och minimorötter. Till detta en extremt väl kryddad sallad. Locket satt inte på, så hela innehållet hamnade i salladen... suck säger jag bara. Jag tycker inte att köttbullar och makaroner är bra mat. Det hjälper nästan inte att man har sallad till, något bättre hjälper det dock om man inte har en hel burk med salladskrydda på förstås. ;) 

Jag är ganska noga med att laga mat från grunden. Fast det går inte alltid och jag tänker inte känna mig dålig för det. Barnen är i alla fall inte alls missnöjda när de får köttbullar och makaroner. Linnéa är till och med så fräck att hon säger att det är det bästa hon vet!! Speciellt om jag stuvar makaronerna. Sen ska man inte leva på snabbmat, men att ta till det för att slippa annan stress tror jag ändå är en bra lösning någon gång då och då.  

Jag har bara jobbat halvdag idag så på förmiddagen hann jag i väg till gymmet för ett pass. Jag vet att jag borde pyssla med konditionsträning istället nu men jag har faktiskt sprungit två löppass på kort tid. Senast jag sprang var i lördags och då blev det 7 km. Löpning tar förbannat hårt på kroppen speciellt på rultiga tanter som mig.   
 
Vore det inte för att jag faktiskt älskar att springa så skulle jag inte göra det. För jag får ont på flera ställen. Det är priset som jag får betala för att kunna springa alls. Jag har dock lärt mig hur ont det får göra så jag inte ska få mer skador. Sen har all snö smält bort så idag hade jag inte så mycket annat att välja på. Så nu förstår ni att jag INTE kunde konditionsträna och att det har inget att göra med att jag längtade efter att få vara inne i värmen, där det är torrt och fukt fritt. Absolut inte något med det att göra alls!!!  :)
Det blev marklyft, knäböj och lastdrag som huvudövningar idag. Sen en liten cirkel med lättare övningar. 

Jag har haft ledig helg och vi har inte gjort speciellt mycket utan tagit det väldigt lugnt. Det är inte så många helger då vi inte har något på schemat. Jag passade på att få lite saker som behövdes göra gjorda. Jag sortera ut kläder ur, både i min garderob, Gustav och Linnéas. De två "små" trollen har växt och jäklar vad det måste gått undan för helt plötsligt kunde de nästan inte ha något av de kläder som låg i garderoben. Av Gustavs 14 jeans kunde han ha 4 och det var inte det att de som var för små var lite små och kan gå ett tag till. Nej, byxorna var så små att det fattades en decimeter på längden. Så det blir till att göra lite nya inköp helt enkelt. 

Jag har kanske inte växt ur mina kläder men jag spar på allt. Jag har fruktansvärt svårt att göra mig av med kläder. Jag hamstrar kläder även trasiga och fula kläder sparar jag. Det kan vara bra att ha om jag ska måla tänker jag. Jag bara undrar hur mycket målarkläder jag kan tänkas behöva med tanke på att jag målar max en gång per år? Så nu åkte de i soporna. För det är inte ens värt att lämna till välgörenhet för det är ingen som vill ha mina "målarkläder". Det kändes som en befrielse när jag väl bestämt mig att slänga bort det!  

Jag kan inte säga annat än att det är skönt med helger när man liksom bara kan vara och ta dagen som den kommer. Frukost framför Tv:n, god mat som kan få ta tid att laga. Ja och lite extra tid tar det när det går så här också! 
 
Formen är en Le Creuset som jag fick i julklapp från mitt jobb. Ser ni den sprack, på 190°C stod ugnen på. Jag ska ringa om detta, för det måste varit en spricka i den från början för de ska ju inte spricka så där.... aningen snopen blev jag och fick städa ur ugnen för kletet som runnit ur :(

Steken blev i alla fall väldigt god när jag bytt form och rengjort ugnen!  

Vi spelade lite trav på lördag. För tillfället har vi en väldigt rolig tävling på jobbet. Alla spelar en enkelrad varje V75 omgång i totalt 15 veckor den som spelat bäst efter 15 veckor vinner. Det är blodigt allvar detta hahaha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar