Kalas, fyrtioårskris och allhelgonahelgen

Höstlovet är slut och alla barnen är tillbaka i skolan. Det kommer att bli en fin novemberdag idag. Jag ska passa på att köra träning i backe med mina pumpstavar innan jobbet. De fina novemberdagarna brukar inte vara så många så det är bäst att ta vara på dem. 

Igår hade jag kalas för Gustav. Micke tog en så rolig bild på mamma, syster och systerdotter. Tre generationer och samma intresse! 
de umgås :) 

Fast det såg i alla fall inte ut så här när vi fikade, detta var i väntan på att efterrätten skulle bli klar. Gustav hade beställt glass i ugn. Det är något som vi får på jul av farmor. Lite bökigt är det att göra men himmelskt gott! 

Lovveckan har varit bra. Vi har kanske inte gjort så storslagna saker men den har varit bra. Vi var hos farmor som jag skev och och så blev det en tjejdag på IKEA 

med mamma, Zättan och Linnéa. Av mig och Micke ska bebisen få sin första säng och det var den vi var i väg och köpte. 
Nu har hon fått den på plats. Se så fint har hon gjort! Det börjar nog gå in på riktigt nu att vårt första barnbarn är på väg på. Nu blir jag ju bara bonusmormor men Micke blir morfar på riktigt! 

Ja tänk barnbarn och livet runt 40. 
Någon beskrev det som att födas på nytt och jag får nog hålla med. Man går genom många processer i livet, man blir vuxen, man blir sambo, man blir mamma, man är mamma igen, man blir fru och så fyller 40. Jag tycker att det pratas för lite om det sist nämnda. De andra är större grejer så klart men det jag upplevt det sista året är också något stort. Klart man hört ordet fyrtioårskris men ofta mest som ett skämt om människor som är rädda för att bli gamla. 

Visst har man även hört att livet börjar vid 40 och det är kanske sant har jag kommit fram till. Detta är en så himla stor process tycker jag. Det kanske inte är lika stor för alla som det varit för mig. Mamma och jag pratade om detta, för det var stort för henne också. Vi tror att det beror på att vi båda haft en väldigt lång period på nästan 20 år när vi inte hunnit något annat i princip än att vara mammor. Nu när barnen är lite större och kommer ur händerna och det finns tid till mig och mitt. Till att börja med hade jag nog ingen som helst aning om vad jag skulle göra med den tiden men det har växt fram mer och mer.  

Nu har jag över ett år kvar till jag blir 40 men jag har alltid varit lite tidig av mig så jag kör krisen ett år för tidigt :) Winnerbäck sjunger i en av sina låtar: Är det jobbigt att tiden går och man blir äldre, eller kul att vara med? Utan tvekan är det kul att vara med och inte jobbigt alls, inte nu längre. Det har dock varit en process som tagit tid, nästan ett år. För ett år sen ungefär var det verkligen kris på riktigt i mitt liv. Jag kände inte igen mig själv och mina tankar, det var lite som att tappa fotfästet. Vem är man när man inte bara är mamma längre? 

Nu vet jag det och helt plötsligt har jag fått läderhud på näsan! Jag vet vad jag vill och jag vet vad jag inte vill och framför allt vågar jag stå för det! Klart att processen fortgår men jag har kommit jäkligt långt!   

Ja med läderhud på näsan och 60 kg i marklyft! Som jag lyfte på senaste gympasset! Tyckte jag att jag kunde går där ifrån med huvudet högt! 

Styrketräningen är så rolig, jag känner mig stark. Ja i alla fall tills jag försöker göra en chins eller pull ups som det också heter. Då känner jag mig inte så stark. Målet är att göra en men än så länge handlar det om att jag hänger och dinglar i stången haha och med min övervikt är det kanske inte ens så realistiskt att tro att jag ska nå mitt mål. För tålamod är ju inte riktigt min grej heller. 

Halloween och allhelgonahelgen är verkligen ingen bra kombination. Även om jag inte tycker vi ska importera traditioner utan i så fall skapa våra egna så tycker jag att vi kan behöva en trevlig högtid i höstmörkret men inte samma dag som allhelgonadagen. Vi kör en konstig kombo i vår familj. 
Jag och Linnéa var både till Magnus och Jennys grav och satte ljus och blommor. 
Sen gjorde vi en pumpa. Det är klart att det går att kombinera detta men det vore ju väldigt mycket mer praktiskt om man helt enkelt tog det en varsin helg. 

Här om kvällen hade jag och Linnéa manikyr. 
Tiden förändras som sagt och det är inte blöjor och välling längre. Man behövs till andra saker nu mera och det mesta jag gör nu för tiden är att prata, lyssna och svara på frågor. Men jag har också blivit en riktigt bra hårstylist ;) eller kanske inte :)  

Hur som helst har jag i alla fall utfört färgningen efter flickornas önskemål och huvudsaken är att det blev nöjda! 

Nej nu är det dags att hoppa i träningskläderna och köra ett backpass!! För jag har haft träningsvila den här helgen. Det var något som min kropp efterfrågade, jag hade en hård men också väldigt bra träningsvecka förra veckan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar