Snora, avslutad och helgen som gick

Egentligen ska jag inte gnälla för det är nog nästan ett år sen jag var snorig sist men även om det är länge sen blir det ju inte roligare att vara snorig för det. Fast jag är bara snorig och det är jag tacksam för. Förkyld och astmatisk som jag alltid annars blir är mycket värre. Att jag dess utom lyckats pricka in den här snoran till mina lediga dagar den här veckan känns bra.

Snoran till trotts vaknade jag upp väldigt glad och ganska pigg 30 minuter före klockan. Jag mår väldigt bra i mig själv just nu. Jag var precis på väg att skriva att jag inte vet varför men det vet jag visst. Jag vet exakt varför och det är för att jag jobbat med mig själv och mitt liv. Renast ut och byggt upp, vårdat och analyserat, börjat motionera och ta hand om mig. Resan och utvecklingen får aldrig ta slut men om jag får vakna upp innan klockan ringer och känna mig nyfiken på vad den här nya dagen har att erbjuda mig känner jag mig faktiskt väldigt nöjd med dit jag kommit och där jag är i livet just nu! 

Jag brukar tänka att jag själv är den som ska tycka mest om mig. Jag själv är den som ska älska mig själv mest. Micke och barnen är nog i topp bland de som älskar mig mest men jag själv är inte långt efter nu i alla fall. Om du inte känner dig så är det just det som du ska arbeta med. Många är sin egen största fiende och att liva så blir man inte lycklig av kan jag lova.  

På grund av yttre omständigheter har mitt liv inte sett ut som det gör just nu hela tiden precis. Igår var jag och Louise till Barndagvården för sista gången. 10 år efter Louise avslutade behandling. Den 26 oktober har det gått 13 år sen den där dagen som var en av de bästa i mitt liv och en av det absolut värsta. Jag födde min lilla Gustav som var en helt perfekt kille med massa mörkt hår. Han vägde nästan 4,5 kg. Lyckan över vår nya familjemedlem grumlades en aning när vi senare på dagen fick beskedet att Louise troligen hade Leukemi. Jag kände mig hemskt lurad, det var ju öroninflammation inte kunde väll min lilla 4 åring har cancer. Fram till exakt det ögonblicket trodde jag att inget ont kunde hända mig bara jag var en god människa. Jag var på riktigt så naiv. Att inse att livet inte är rättvist är en tuff lärdom. 2½ år behandlades Louise med cellgifter och det var den tuffaste tiden i mitt och hennes liv. Igår var alltså sista återkontrollen efter avslutad behandling. Vi firade med att äta sushi och shoppa lite. Det är ju inte så att jag tänkt så mycket på just den här dagen men det är ändå en härlig känsla att kunna lägga detta bakom sig på riktigt nu. 

Micke hade kort helg men vi hann med en del grejer ändå. Skogen är kanske inte full av trattisar men de finns. Det är min favorit svamp att plocka. Micke skrattar alltid åt mig för att jag blir så exalterad när jag hittar dem.  

Innan vi åkte var vi in på Coopan och köpte med oss en varsin räkmacka. Inget kan få maten att smaka bättre än att äta den ute tycker jag. 

På söndagen hade Lizettes kompis Jenny fixat med en Baby shower för Lizette. Det var mitt livs första Baby Shower så från början visste jag knappt var det var. 

Det var mycket trevlig och Jenny hade fixat så fint. Mitt bidrag till baby showern var den fina tårtan.. nej jag har inte gjort den men jag har beställd den av min väninna Heidi som är sjukt duktig på tårtor.

Jenny hade bakat och fixat massor. Jag är säker på att Lizette var nöjd!

Tycker det går trögt med de nya sedlarna måste jag säga. Vi har fått in totalt tre stycken på jobbet. 

Jag var så klart tvungen att växla till mig en Astrid så fort jag fick tag på den. Intresset för mynt och sedlar fick jag med mig från min farmor. Hon hade en kaffeburk i chiffonjén med gamla mynt som jag kunde sitta med i timmar och sortera i årtalsordning.  

En annan grej jag pysslade med i helgen var att byta rum. Emil som faktiskt inte är hemma mer än på helgen nu mer behöver inte ha huset största rum längre och det var han också helt enig om. Så han har flyttat in i det lilla rummet och Linnéa fick hans stora. Ingen tapetsering behövdes för Linnéa är en pojkflicka och tyckte det passade henne på pricken precis som det var. 

Hon är jättenöjd och en av de saker som jag shoppade igår när Lollo och jag var i Karlstad var en ny säng åt Linnéa. 

Vi hade en så bra dag i Karlstad igår, först avslutet på sjukhuset och sen lunch med min lillasyster på Bergvik. Sen mötte vi upp Emil som följde med till IKEA. Efter det skulle vi åka till pappa men när jag hade fått in sängen i bilen fick inte Emil plats så han fick ta bussen. Tack och lov så var det inget problem för Emil fast det kändes inte helt bra att ha beräknat så fel så att ett av barnen inte får plats i bilen. 

För egen del blev det inte så mycket shopping den här gången. Det är alltid så att barnen behöver en massa grejer och Linnéa har växt så mycket att hon nästan inte har några kläder som passar längre men nu är ett HM paket på väg hem till oss i alla fall för att råda bot på den mest akuta bristen. 

Jag hittade ett armband på glitter (det i mitten) som jag inte kunde motstå!

Passade så fint till mitt Pandora och min klocka tyckte jag. 

På rusta hittade jag dessa också

Måste vara världens sötaste disksvampar eller hur? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar