Proteinpulver vs stödägg :)

Jag har åsikter om en massa saker men en grej som jag stör mig på är proteinpulver som verkar vara så inne just nu. Vi har två färdiga drycker att köpa på jobbet men med för mycket socker i så klart. Proteinpulver är inte LCHF om någon tror det. Som vanlig motionär behöver man inte äta det. Jag citerar Ida på alla kan träna: är du osäker på om du får i dig ordentligt med protein så ät ett stödägg om dagen. Många som äter LCHF har en förmåga att över äta just protein och äta för lite fett. För mycket protein omvandlas till socker i kroppen och du gör dig själv en björntjänst liksom. 

Pulver skulle möjligen en elitidrottare behöva och så länge som du inte är det så kör på stödägg! 

1g protein per kilo fettfri kroppsvikt räcker gott. För min del motsvarar det ca 60g protein/dag Här kommer några exempel på vad som ger 60g protein

300g nötfärs eller 6 ägg eller 250g lax per dag för att fylla behovet.


LCHF för mig är naturligkost och då passar inte proteinpulver in i min LCHF värld helt enkelt. 
















Ekologiska ägg ska det vara helst också!! 

2 kommentarer:

  1. Det finns ju proteinpulver som är rent från annat än just protein. Det du syftar på är väl med smak och som man skakar i en shaker? Det är måltidsersättning - fast för vuxna ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det jag syftar på med smak innehåller för mycket socker man jag är mot även "rent" proteinpulver, för jag anser det vara ett onödigt tillskott för vanliga motionärer. Anser att man får bättre proteiner genom vanlig kost :)

      Radera