Lårhöjden, helgen och massa jobb

Jag har en fråga vem beställde den här snön? Inte jag i alla fall! :( Jag tröstar mig med att den går bort och det är trotts allt TORSDAG.

Torsdagar är mina favorit dagar, för jag är alltid ledig på torsdagar och då betyder det också så klart att det är träning som gäller. Som jag har skrivit förut så får jag bara löpträna en gång i veckan och det har jag lagt på torsdagar. Förra torsdagen firade jag 1 år som träningsmänniska med att göra mitt livs största bedrift!


Jag sprang 1 mil terräng med en stigning på 203 m. Man kanske borde fira på något annat sätt men detta kändes som absolut bästa sättet. Jag var helt jävla slut sista kilometern men sprang på vilja och lycka över prestationen!

Jag har växt som människa det här året, att ens våga ge mig ut i skogen och springa ensam fanns ju inte på kartan för ett år sen. Att sen springa en mil var ju inte heller tänkt bart. 

Det var blött i skogen och när smältvattnet från is och vinterns snö rann in i mina skor och gjorde mina fötter iskalla funderade jag för ett ögonblick om jag var riktigt klok.

Men när jag såg hustaket på Lårhöjdsstugan som jag aldrig sett i verkligheten för att jag inte orkat gå dit var lyckan total.


Jag ska skriva ett helt eget inlägg om mitt första år som löpare! 

Fredagen fick bli vilodag och jag hade verkligen träningsvärk överallt men var ovanligt pigg och glad i kroppen. Så jag passade på att städa. Detta nödvändiga ont som måste göras. Det var i alla fall mycket roligare när den här tjejen tittade in.

Jag passade på att bjuda henne på lite lunch och så blev det en masssa massa prat.

I lördags bjöd Micke och jag pappa och Gudde på mat på Mongoliska i Karlstad. Det var ett tack för att pappa hjälpt Micke med allt som skulle ordnas inför att Micke skulle ta utökad B-behörighet för att få dra vår husvagn. Inte ett enda kort tog jag?? Jag som alltid tar en massa kort. Tessa och Stefan följde också med och käkade. Vi hade en god och trevlig lördagkväll.

I söndags när vi kollade ut så det så fint ut. Så vi tog en promenad jag och min kära make. Det var fint ut men det var svinkallt. Jag trodde på allvar att mina öron skulle ramla av.

Men det var en trevlig promenad ändå så klart!

Oftast är jag trött när jag vaknar och för det mesta är jag nog dödstrött. Sen händer det att jag vaknar och det känns okej att gå upp men att vakna pigg händer INTE ofta. I måndags var jag PIGG, så pigg att jag drog på mig löparskorna och sprang en snabb runda innan jag skulle till jobbet!

I det vackra vädret och mitt pigga humör tänkte jag att en liten runda asfalt kan ju inte skada, jag får ju bara springa ett pass i veckan och INTE asfalt. Det var jätte skönt och det gick så bra, gjorde inte ont alls när jag sprang bara lite mot slutet... så fel jag hade, jag fick så klart ont i mitt ben igen :( Så idag när det står långpasslöpning i backe så fick jag gå till gymmet och köra cykel intervaller istället.

Sjukt tråkigt, men nu är det gjort och jag hoppas jag kan springa på lördag istället!

Den här veckan har till mesta delen bestått av jobb och jag är bara ledig idag sen fortsätter den med fyra arbetsdagar till

Det är extra skönt att vara ledig när man jobbat mycket.

Underbart att mysa på morgonen, man får ta vara på tiden här och nu. Så himla viktigt. Mina barn mitt allt!

Det är lite för mycket saker som jag måste ta tag i just nu och jag vill inte känna den där stressen som det gärna blir när man har för mycket att göra och för lite tid.

Jag gjorde klart bokföringen åt BK-Filippa i måndags och nu har jag gjort en prioriteringslista på alla andra saker som ska göras och jag har även lagt in det i kalendern så att jag tar mig tid till det. Det är faktiskt därför det blir lite dåligt med blogginlägg. Jag har insett att när jag kommer hem efter jobbet och barnen fått mat och jag sätter mig här framför datorn och tänker skriva är liksom huvudet tomt. Jag orkar inte få ner något alls. 

Igår var jag på möte  om StorforsRuset, 4,4 km som jag och två tjejer till ska anordna. Den kommer bli den 24 maj kl 14.00 så är du i närheten och vill springa så anmäl dig nu! 

Gruppen finns på FB och heter StorforsRuset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar