Öland blev det

Lördag förmiddag tog Micke och jag oss en tur till Bjurbäckensslussar och sommarcafé.  

Vi tog en fika och diskuterade de 4 kommande semesterdagarna. Det där med att fråga barnen om vad de ville göra var ju helt värdelöst. Vi fick lite förslag men att välja någons förslag ställde oss ju bara i ett nytt dilemma. Vilket barn skulle vi göra till lags och vilket skulle vi inte göra till lags. 

Vi var ju dessutom verkligen ute i sista minuten så att hitta en ledig stuga var ju inte helt säkert att vi skulle. Men jag hittade en på Öland så Öland fick det bli! 
Borgholm åkte vi förbi. Stugan jag hyrt låg på norra Öland några kilometer norr om Byxelkrok. 

Det blev verkligen semester. Vi bara var och åt god mat
Vi kostade på oss att äta ut varje dag trotts att det tar hårt på reskassan när man är 7 personer men om Micke och jag ska stå och laga mat och diska till så många får ju inte vi någon semester. 

Favorit reusturagnen i Byxelkrok blev sjöstugan som hade Buffér både till lunch och kvällen. Vi provade båda och de får topp betyg av oss! 

Strandlinjen vid Byxelkrok

På vägen till stugan passerade vi Neptuni Åkrar! Där stannade vi och vandrade en stund vid havet. 

Havet var inte speciellt varmt  




Mellan stenarna hittade barnen en konstig fisk. Micke berättar och visar att den har vassa taggar som självförsvar.


Här har vi familjens egen fotograf, hon vill inte vara med på bild själv. Hon har tagit alla bilder som jag här här i bloggen utom den här.

Vi besökte Ölands Norra udde och Långe Erik. 


Det blev ett besök i trollskogen. En inte alls så lång promenad men trollskogen var det som barnen uppskattade minst om jag säger så.  

Linnéa och jag vid den över 900 år gamla trolleken. 

Det gamla vraket som man kan se på stranden när man går i Trollskogen. 

Vi hann med ett besök på Böda Sand också 

och där blev det äntligen lite bad, Ja inte för mig jag badade i kallt vatten i Vanån under Vansbosimningen. Det får räcka för i år med kallbad. Havet var 16°C brr! 

Vid vår stuga kunde man gå genom skogen och komma ner till havet
och titta på solnedgången! 

Det är inte bara nöjen och vackra vyer. Har man ett träningsschema får man följa det så styrketräning och en kort löprunda fick det bli. 

Jag hade inte kunnat ha sämre väder! Åska och hällregn!

Glad mamma! 

Så summan av det hela! 

En underbar Ölands semester! 

2 kommentarer:

  1. Agneta skriver ......HEJ! Jag blir glad av att läsa det DU skriver. Glad av att läsa vad NI gör. Å såååå glad över sista bilden, så fin! Det andas harmoni kring Dig! TACK! Ps Här utanför Piteå har vi allt vi kan önska av sommar och upplevelser! Vi njuter varje dag! Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Agneta! jag hoppas du haft en bra sommar trotts allt regn vi fått i år! tack för din fina kommentar :) kram Pillan

      Radera