I-landsproblem , 98:or mammor och att lunchdejta

Jag gjorde en cheesecake med jul inspiration efter ett recept som jag hittade på Pinterest i igår. Den blev supergod och det är redan nu bestämt att det kommer bli efterrätten som serveras på julafton hos oss. Jag börjar inte få julkänslor än  utan det var mer att Cheesecaken såg så god ut.  Fast vi närmar oss faktiskt. Vi är redan inne oktober.

Julinspirerad Cheesecake
🟤 Pepparkakssmulor smulas och läggs i botten på en springform
🟤 En sats Cheesecake, ställ i frysen i 3 timmar  
🟤 En bruk Dulce de leche, späd med grädde till hanterlig konsistens och lägg uppepå kakan. 
🟤 Flingsalt och Lingon 

Nu ska jag skriva om mitt största I-landsproblem: att hitta en ny handväska. Min vardagsväska. Den jag har fram och tillbaka till jobbet. har jag haft i 10 år. Den gick sönder förra året men jag har haft den ändå, för jag har inte hittat någon ny som jag ville ha. Fast skam den som ger sig nu har jag äntligen köpt en ny som har alla krav jag hade svart, skinn, stor, ingen dragkedja upp till, innerfack på sidan, inget mittenfack i väskan, inte för långa handtag och inte för korta handtag 🙈 kan det vara alla kraven som gjort det svårt att hitta en ny tro? 

Som sagt vi är inne i oktober och det känns och märks att det är höst. Vi plockade upp de sista morötterna här om dagen och fick upp en liten familj som verkade gilla varandra. Jag blir ofta väldigt inspirerad att inreda och göra mysigt hemma när det blir höst. Jag älskar att få pyssla och greja hemma. 
Idag har vi varit med Gustav till IKEA. Det är inte klokt vad mycket saker men behöver när man ska flytta hemifrån. Nu har han dock varit lite smart och frågat både mig, sina syskon och mostrar. Om vi har något av det han behöver till övers och han fick tag i väldigt mycket. 

När jag fick Lollo 1998 så skaffade jag också min första egna dator. På den tiden fanns en sida som hete FöräldraKanalen. På den sidan fanns mail grupper med olika teman som man kunde bli medlem i. Jag gick med i en sån grupp för mammor som fick barn 1998. Vi var över 50 stycken från början och gud vad mycket vi skrivit under åren. Dessa mammor blev riktiga vänner och vi har följt varandra genom åren. De har betytt väldigt mycket för mig. Eftersom det är 25 år sen det var 1998 så firar vi alltså 25 år i år. Det gjorde vi genom att några av oss träffades för att spendera ett dygn tillsammans på Hotell i Nyköping. Det var verkligen jättetrevligt. Långt att åka för mig men det var det värt.  

På vägen hem stannade jag hos Lollo och åt lunch med henne 💖 
Apropå lunch så har jag bestämt mig för att jag ska ta mig från jobbet och luncha tillsammans med någon lite oftare. Förra veckan hade jag äran att få luncha med Sandra och Cina. Det tagit tag i det där med att jag känner mig lite ensam på jobbet ibland efter omorganisationen och min kollega placerades på en annan avdelning. Det är både ett behövligt avbrott i arbetet och det ger energi att träffa vänner, nära och kära. Jag kom liksom fram till att det är bara jag själv som kan försöka göra något åt min situation. Det är som det är på jobbet och både mina huvudansvarsområden på jobbet är ensam jobb. Så jag tycker själv att det här med att ha fler lunchdejter är en jättebra idé. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar