Borta, hemma och körsbärspaj

Nu är vi hemma från vår husvagnstur till södra Sverige. Att åka i väg på en gång när vi gick på semester var verkligen rätt för mig. För nu känner jag att jag kan slappna av och ta det lugnt, för nu har jag redan gjort något på semestern.

Detta var vår första lite längre tur med husvagnen så nu ska ni få en redogörelse Husbil vs husvagn.

Mycket har med syftet att göra, vilket som är bäst. Ska man stå på camping eller fricampa? Ska man stå på camping är husvagn absolut bäst. Du kan ställa upp vagnen och göra utflykter med bilen. Du kan ha förtältet uppe och får ett extra rum. Ska du stå på ställplats och åka omkring är husbil bättre. Först är husbilar mer anpassade för fricampning med solceller och 12v uttag lite överallt (vår husbil var det i alla fall) och man får inte stå med husvagnen på alla ställplatser. Micke och jag kör något mellanting, vi både fricampar, står på ställplatser och campingplatser och då måste jag säga att husvagn är mer bekvämt. De är lite större och nu har vi anpassat vår så att det funkar utan el i ett par tre dagar.

Vi har varit i Åhus, Kivik, Tomelilla, Smygehuk, Ysta och Ullared. Härliga dagar och helt underbart väder. Tyvärr för kallt i havet för att bada men ändå härligt. Vi ställde husvagnen i Tomelilla och åkte sen runt på Österlen. Allt är ju nästgårds i Skåne i alla fall för oss Värmlänningar, där de flesta är van att ha någon mil både till jobbet och affären. Kommer ni till Tomelilla så får ni inte missa Nostalgi Cafét i Tryde och heller inte Tryde Ljus och Blommer som ligger inne i Tomelilla. Den butiken ägs av mitt kusinbarn som jag passade på att säga hej till. Jag har inte sett honom på 30 år, konstigt att man ändå känner att man känner någon som man inte träffat på så länge.

För att använda en gammal klyscha som är så sann "borta bra men hemma bäst"

Det var skönt att komma hem och få träffa våra minsta trollungar och alla våra egna barn också så klart. 

När vi stod på udden vid Smygehuk sa vi, nästa år åker vi till Treriksröset. Vi får se om det blir det nästa år eller hur det blir för det är 150mil dit "bara" 94 mil längre än vad vi har till Smygehuk. Någon gång ska jag dit! Fast då kanske vi behöver lite längre tid på oss än en vecka. 

Det börjar bli skördetid i växthuset nu och det finns svamp i skogen. Jag gjorde en helt fantastiskt god körsbärspaj här om dagen av körsbär som vi fick plocka på grannens träd.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar