Lucia, julgran och sjuka över jul

Det är mycket som ska fixas inför jul och den vanliga julstressen infann sig även i år. På lucia kom Ellie och Juni och lussade för oss. De var så söta att jag fick tårar i ögonen. Jag har alltid varit blödig men det blir värre och värre ju äldre ja blir verkar det som. 
Jag har fortsatt att träna på att baka, det går riktigt bra om jag får säga det själv och det får jag ju eftersom detta är min blogg. 

Våra små älsklingar kom och hjälpte oss med granen också och när den är på plats är det jul på riktigt. 

I år skulle allt bli som vanligt med julen hade vi planerat men det blir ju sällan som man har tänkt sig. När Linnea kom hem från skolan den 20:e hade hon nästan 40 graders feber. Den 22:e hade både Linnéa och Micke feber de tog prover och de har inte Covid men sjuka var de ju. Den 23 var de lite piggare så jag åkte och hämtade Lollo. 

Julafton har vi alltid firat hos barnen farmor men hon orkar inte längre och det får man förstå även om det är lite sorgligt att inte kunna åka dit. Från förra året införde vi en ny julafton tradition och det är att äta anka och det har inte med att man tittar på Kalle på tv och sen äter upp honom.. 🙈 Men det lät så hemskt när jag sa det på julafton: vi äter ankan efter vi tittat på Kalle 😂😂 

På julaftonskvällen började jag hosta och jag förstod på riktigt att vi skulle behöva ställa in vårt riktiga julfirande som vi har på juldagen. Kändes så jobbigt när jag inte fick träffa mamma och pappa. Jag är glad att Emil vågade sig hit i alla fall. Men juldag utan våra småtroll, Lizette, Ubbe, Jeppe, mamma och pappa. Vart inget riktigt julfirande. Fast vi gjorde det bästa av det. 

Trotts att jag var sjuk under jul så gjorde jag en förändring i mitt hem. Jag tror att det inte går en enda vecka utan att jag fixar, trixar eller pysslar med något. Nu var det Linnéas ateljé som fick en 2 meter lång tavellist. Hon är väldigt produktiv mitt barn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar