Husbilar

Tog du körkort före 1996? I så fall har du en väldig fördel när det gäller husbilar. Det var nämligen så att före 1996 fanns inga regler för hur tung en personbil fick vara. Så därför kan man faktiskt ha en b-registrerad stor buss på flera ton som man får köra på B kort. 

Jag tog mitt körkort 1995. Ni som följt mig i livet och på bloggen vet att jag älskar min husbil

Så det är med sorg i hjärtat hon nu ligger ute till försäljning. Hon ligger ute för 65.000kr vilket är ett jättebra pris för en sån här bil. Hon är perfekt för 2 personer! 

När vi köpte henne.. ja hon är en hon så ni vet 😂. Så visste vi ju inte om husbil var något för oss så därför kostade vi inte på med någon dyr sak. För mig blev husbilen frihet, återhämtning och vila. För oss var det perfekt att börja med en sån här liten bil. Nu vet jag exakt vad jag vill ha och vad vi inte vill ha. 

Den här vill jag ha 😍

Jag letar efter en begagnad bil även nu och den ska uppfylla 3 kriterier 
  1. Den ska ha förvarings utrymme som kan nås från utsidan av bilen för utemöbler, grill mm. 
  2. Den ska ha en sovplats man inte behöver bädda ihop varje dag.
  3. Den ska ha skoförvaring vid dörren.  
Det där med skoförvaring låter kanske som en liten skit grej men är man 5 personer som vi faktiskt varit några gånger så tar skorna plats i en redan liten husbil. Den här har en lucka i golvet vid dörren. 

Det finns bara en nackdel med den här 
Ja ni ser FÄRGEN, fast det går ju att göra något åt det och det kommer jag göra. Att klä om den är ett måste! 

Hittar nu bara Diesel-Doris en ny ägare, så kommer jag köpa mig denna sommarstuga på hjul. Denna stuga är nästan 9 meter lång 🙈. Kommer nog vara lite pirrigt i magen när jag ska köra den i början.

Det är så jag ser det en sommarstuga på hjul! Barnen börjar bli så stora nu att det inte vill med ut på semester. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar