Advent, pannacotta och sushi buffé

Även jag lyckades hinna med att göra julfint till advent hemma. Jag hann däremot inte att skriva om det. Förra veckan var jag ledig två dagar i början av veckan.
Jag har nog aldrig i hela mitt liv uppskattat mina lediga dagar så mycket som jag gör sen jag började jobba heltid.

Jag tycker att jag är i tidsnöd hela tiden. För även om jag har eftermiddagarna ledigt eftersom jag slutar ganska tidigt så har jag inte riktigt orken. Jag tror det till stor del beror på att det är mörkt och ska jag vara ärlig så avskyr jag faktiskt det här mörkret den här årstiden. Jag blir trotts allt inte så trött av att jobba heltid som jag trodde jag skulle bli. Fast fick jag välja själv så skulle jag faktiskt bara jobba 75-80% men man kan inte få allt. Jag är väldigt tacksam att jag har ett jobb. Att jag slapp bli arbetslös när Konsum Värmland lade ner vår butik. Det stickar fortfarande till i hjärtat på mig när jag tänker på det och jag saknar alla människor som fanns runt omkring mig på Coopan väldigt mycket. Fast mest av allt tror jag det är mörkret som gör att jag är lite nere just nu. Jag brukar bli nedstämd den här årstiden. Det här året har ju varit som det varit så att tro att jag skulle slippa nedstämdheten i år var kanske att hoppas på förmycket.

Jag försöker dock att ta promenader i dagsljus så ofta det är möjligt men det är inte möjligt så ofta.

Träningen blir det inte heller så mycket av som det blivit förut. Jag har lite svårt att anpassa mig efter mina nya förutsättningar. Jag vill verkligen få till träningen men jag är trött och vill bara lägga mig med en filt över mig och mysa istället. Så det blir inte så mycket träning. 
 
Däremot har jag tränat på att göra Tomteskumspannacotta flera gånger nu, så det har jag blivit riktigt bra på. :)

Jag tänker att det viktigaste är att jag rör på mig och så länge jag får till promenader och ihop mina steg får jag vara nöjd. För att pressa mig mer eller må ännu mer dåligt över att jag inte får till träningen gör saken inte bättre. Även om nu inte tekniska prylar är avgörande för att träna och det har det aldrig varit för mig har jag köpt mig en lite rolig grej.
Det är ett aktivitetsarmband som håller ordning på mina steg och rörelse. Det påminner när jag varit för inaktiv och vibrerar när jag fåt ett samtal. Som sagt en ganska onödig pryl men jag använder den inte egentligen för att röra mig mer utan att vara nöjd med det jag gör. Jag har satt upp ett mini mål för varje dag och istället för att vara missnöjd med att jag inte får till träningen kanske så kan jag vara nöjd med att jag i alla fall fått till de där stegen jag satt upp som mål varje dag. 

Även om jul och julljusen är mysigt på alla sätt och vis så längtar jag ihjäl mig efter ljuset.

Sen är jag glad att jag inte bor i Haparanda för det tror jag inte jag fixade.

I tisdag var jag, Gustav och Linnéa till Sannabadet.

Eftersom Micke hade fixat med mat under helgen kunde vi bara värma mat och sen sticka direkt efter jobbet. Jag simmade medan de åkte kana.

Min enda lediga dag den här veckan var onsdag. Den var helt fullspikad. Jag skulle handla julklappar och köra Emils vinterdäck till Karlstad.

Lizette och Ellie bebis följde med mig

Ellie tränar på att äta med pinnar! 
Jag passade vi på att äta på Mongolian Steakhouse. Det finna massa att välja på där men jag älskar att äta där för att de har Sushi Buffé. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar