Svinto i topparna, många vårtecken och Gulaschsoppa

När jag vaknade på torsdagmorgon. Ville jag inte riktigt tro att det var sant, det jag såg. Nog för att det kan snöa ner våren flera gånger men inte med en hel decimeter på en gång. Det gick tack och lov bort under dagen men sen på fredag morgon var det ju snö igen om än inte lita mycket. Nu vill jag taktiskt ha vår. 

När jag var ung hade jag väldigt långt hår. Jag har aldrig haft kort hår men riktigt långt var det när jag var runt 25 år. När jag blev 45 år bestämde jag mig att spara ut det riktigt långt igen. Som rödhårig har jag turen att inte ha ett enda grått hårstrå än fast jag snart är 50 år. Fast även om det inte är grått kan det bli som Svinto i topparna så den här gången fick Lizette klippa av nästan 15 cm. Håret känns så friskt och tjock nu. Jag blev väldigt nöjd. På fotot ser ni hur mycket hår så gått av när hon kom till att överhåret skulle klippas. Som barn hatade jag mitt röda hår. Det var också några killar på skolan som retades och skrek fire och hällde vatten på mig, när jag gick förbi. Jag brydde mig inte till att börja med men de blev fler och fler och tillslut kände jag mig väldigt utsatt och blev ledsen. Skolan tog tag i det, så det pågick inte så länge. Fast detta gjorde ju såklart att jag hatade mitt hår ännu mer. Inte för att jag är långsint men idag skulle jag vilja säga till de där killarna: Mitt hår det brinner än men jag ser att ni har bara askan kvar. 😂😂😂 
Vi fick sol i helgen även om det inte var speciellt varmt: Jag städade växthuset för där inne var det varmt i alla fall. Jag längtar till det blir dags att få dit alla växter. 

Jag har spraymålat igen! Jag gick lös på en massa saker som jag ska ha på altanen sen. Det är verkligen ett tips till er. Har man gamla slitna krukor och lyktor som stått ute, så blir de som nya med lite sprayfärg. Fast här vill jag ge ett tips till. De första burkarna jag köpte var från Panduro. Den färgen var jättebra sen köpte jag på Biltema och den färgen var tunn, rinnig och luktade jättestarkt. Till det hör att färgen på Panduro kostade lika mycket som den på Biltema. Så den var verkligen en besvikelse. 

Vi har hämtat ut vår husvagn nu. Det är många vårtecken, även om värmen fattas. Vi gillar vår husvagn men skulle vilja byta till en annan modell som har en annan planlösning. Vi sitter absolut inte i sjön men håller utkik om det skulle dyka upp en sån vi vill ha. Felet med vår är att toan är pytteliten. Förutom just det och ett enormt opraktiskt vitrinskåp, så älskar jag den. Jag har beställt nytt tyg för att klä om dynorna och tyg för att sy gardiner. Jag har har haft den i snart två år nu. Så det är väll på tiden att jag fixar den så den känns som min eller vår så klart. Fast Micke är inte den typen av man som bryr sig om sofftyger och gardiner om han ens märker att jag kommer byta så skulle jag blir väldigt förvånad. Premiärturen blir först i maj, så jag har tid på mig att fixa. 
Micke och jag har köpt en hängande eldstad, så att man kan laga mat över öppen eld. Micke har pratat om att han vill ha en sån i flera år. I helgen testade vi den och bjöd de av våra nära som kunde komma på Gulaschsoppa. Det blev verkligen lyckat. Maten blev god, solen sken även om det blåste nordanvind. Vi hade jättetrevligt. En riktig toppen söndag helt enkelt. Det här kommer vi absolut göra om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar