Duracellkanin, vila och lilltrollets 19 årsdag

Min man säger att jag har energi som en duracellkanin. Det är kanske sant men det har jag verkligen inte hela tiden. För batterierna tar slut, även på en duracellkanin. Jag har fler liknelser med duracellkaniner. De har en on och off knapp, inget reglage och det har ju inte jag heller. Jag har skrivit om det många gångar, för jag jobbar ständigt för att hitta en balans. Så jag inte blir helt slut, innan jag vilar. 

I helgen skulle min kära make i väg på golfresa och jag skulle vila. För som sagt så har den här duracellkaninen kört på ganska bra ett tag. Både med massa sociala tillställningar, jobb och svullna leder. Jag har känt mig väldigt sliten. Så jag tycker jag var jätteduktig som faktiskt planerat in en helg med vila.  Det jag behöver är hjärnvila, jag har ett stillasittande jobb så fysiskt vila behöver jag inte så ofta om jag inte har inflammation i kroppen förstås. Det är mycket svårare att vila hjärnan än kroppen. Jag tror det är väldigt olika för en person med ADHD och en person utan ADHD, på vad som för hjärnan att vila och inte.  Jag har kommit fram till att det jag behöver mest är vila från ljud. Just ljud och allt "brus" blir jag enormt trött av. Många tittar på film och serier när de vilar men det är verkligen ingen vila för mig. Jag måste vara väldigt fokuserat på en film för att inte tappa uppmärksamheten och då vilar inte min hjärna. I helgen har jag målat, pysslat om mina blommor och sorterat och rensat i lådor. Kanske har jag äntligen hittat vad som får mina batterier att ladda. Man skulle vara som Lilliskissen, hon kan det där med vila hon. 🤣
Ser ni den där soffan på bilden? Om någon har ett tips på var man kan köpa en liknande, så dela gärna med er. Den på bilden kostar 75.000kr, så den kommer jag aldrig köpa. Fast jag skulle väldigt gärna ha en liknande dock inte en vit. Jag skulle vilja ha två stycken i vardagsrummet. Jag letar som sagt vidare för det är inte bråttom och någon annat möbelföretag borde väll snappa upp den här trenden hoppas jag. Under tiden så får jag fortsätta att drömma om den. 

Drömmen om en altan börjar i alla fall bli sann. Han är duktig min man. Att vi inte haft någon altan nu i sommar har ju inte spelat så stor roll. För man vill ju inte sitta där i ösregn ändå. Jag ser dock jättemycket fram mot nästa vår och sommar när jag får börja inreda och dekorera. Jag har jättemycket idéer! En sak som jag ska göra redan i år. Det är att titta efter krukor och sånt. För det är ofta utförsäljning på sånt så här i slutet av säsongen. Det är inte sällan det till och med är halva priset på säsongsvaror.  

Idag blir hon 19 år min minsting, Lilltrollet. Finaste Linnéan min 💖💖 Vi har firat henne med tacos och tårta för det var vad hon ville ha. En sminkspegel med lampor, köpte vi åt henne och sen ska hon och jag åka till Ullared här i höst. Jag tjatar alltid om vad svårt det är att fatta att man har så stora barn och jag antar att det blir svårare att fatta för varje år. 🙈   
Som jag skrev har jag försökt att vila i helgen och jag har målat. Jag försökte mig på att måla en blåmes. Jag tror det syns att det är en fågel i alla fall. Jag målar dock hellre än bra så att säga. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att gå en kurs eller så för att lära mig olika tekniker. 

I fredag var jag och åt lunch med min pappa. Han hade fotograferat av massa gamla kort. Det är verkligen jätteroligt att se. Min farmor och farfar 1948. Jag saknar dem båda två och är mer än tacksam över att jag i alla fall fick ha dem ett tag i mitt liv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar