Vitsippor, vårstädning och panikångest

När Lollo var hemma och vi gick på promenad så kunde man ana lite grönt som skulle bli vitsippor. Mindre än två veckor senare var de i full blom. Jäklar vad snabbt det går så här på våren. 

Jag är inne min vårstädningsperiod just nu. Det är inget som jag har bestämt att jag ska göra varje vår men lusten att rensa och fixa kommer av sig själv. Det var en sak som verkligen var ett måste och det var att fixa ordning på hemmakontoret så att jag kan sitta bekvämt när jag jobbar hemma. Det krävde en ganska stor städinsatts men det blir väldigt bra när jag blev klar. 
Lite nya tavlor fick jag upp i mitt sovrum också. Micke har både fyllt år och varit på fiskeresa med en kompis. Tanken var att jag skulle passa på att göra sånt där som är avkopplande som att lyssna på bok och vila. Jag fått lära mig att det är viktigt med återhämtning. 
Det är bara ett enda problem med det och det är att jag har adhd. Jag måste prioritera vila och behöver lägga det i almanackan. För gör jag inte det så blir det inte av. Nu en period har jag haft väldigt mycket på mitt jobb också. Så återhämtning var viktig. Har jag gått över gränsen och börjat bli stressad och uppvarvad kan jag inte varva ner utan jag varvar upp. Så istället för att vila, städade jag och möblerade om i hela huset. Jag blir sliten så att jag nästan gråter men ändå går det inte att varva ner. Så håller det på tills jag inte kan sova och när jag får så där en till två timmars sömn per natt: Brukar det inte ta många dagar innan jag kraschar. Hjärtklappning, yrsel, förlamande trötthet och panikångest. Detta är inte första gången men troligen första gången som jag satt stopp direkt vid fösta panikångestattacken. Jag bad om semester och kunde få det, vilket jag tror kan rädda mig den här gången. Jag har inte haft någon ångest alls sen jag började sova igen men jag är inte helt återställd. 
I helgen var jag och hämtade mina nya glasögon. Frågade Linnéa vad hon tyckte. Sa aldrig att det var glasögonen jag menade. Hon tittade på mig och sa: nytt läppglans snyggt 🙈😂 

Jag har verkligen försökt att bara göra saker som ger energi den här ledigheten som med mina extra semesterdagar blev lite längre. Juni och jag lekte en eftermiddag och det är verkligen något som ger energi. Se hennes glädje när man sitter och spelar spel eller puttar på henne på gungan. 😍

Micke var och hämtade med husvagnen från vinteridet och sen bjöd hans sin familj på tacoskallas för att fira att han fyllt år. 
Nu vill jag börja vårstäda husvagnen och det ska jag göra men jag ska inte göra allt på en gång.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar