Ilska över sköldkörtelvården.


Den här veckan har jag varit arg. Att vara arg tar väldigt mycket energi.

Varför har jag då varit arg? Jo jag behövde få ut nytt Levaxin. Jag har fått hjälp och behandlats via appen Min Doktor. Allt har funkat klockrent. Jag har ätit Levaxin precis ett år nu och stått på samma dos sen oktober. Jag har sagt men säkert fått mitt liv tillbaka. Kunnat börja träna igen. Det jag upplevde när jag insjuknade i den här jävla skiten är bland det tuffaste jag gått igenom. 

Varför jag tänkte att jag skulle vända mig till min vårdcentral istället vet jag inte men jag gjorde det. Tänkte att det kunde vara enklare med en läkare på min hemmaplan. Läkaren där ringde upp mig och tyckte att jag hade för hög dos Levaxin. Detta baserade han på prover jag tog i augusti månad.

Jag sa att jag absolut kan tänka mig att prova att sänka dosen men inte förrän jag är inställd på rätt medicin för min ADHD. Han sa att det var okej och skrev ut Levaxin för ett år. Där borde historien varit slut och det trodde även jag att den var. 

Några dagar senare kom det ett brev från läkaren på vårdcentralen. Han har då varit i kontakt med Endokrin i Karlstad och beslutat att annullera mitt redan utskriva recept. Endokrinläkaren i Karlstad anser att Endokriläkaren från appen Min Doktorn gjort fel som skrev ut Levaxin till mig då för ett år sedan. Det han utgår från när han bestämde att han tyckte det var fel är inte hur jag mådde eller mina symptom utan han bedömer det endast ut i från ett värde TSH. 
Vid vilka värden på TSH, T4 och T3 som Levaxinbehandling ska sättas in bedöms olika i hela Sverige vad jag förstått. I vissa landsting är gränsvärdet 2,5 och i vissa 5,0. Mitt TSH var 4,7 när läkaren satte in Levaxin på mig. 
Vidare i brevet skriver också doktorn på vårdcentralen att allt tyder på att jag har hypotyreos men jag ska inte ha någon behandling för det. Att jag mår bra och känner mig frisk igen tack vare Levaxiet, är inte orsak nog att fortsätta äta det, skriver han.

Det var här jag blev arg!! Hur två doktorer som aldrig träffat mig kan avgöra att jag blev felbehandlad för ett år sedan är obegripligt!!

Eftersom jag inte tillhör den fogliga sorten av människor så har jag svarat läkaren på vårdcentralen med ett långt brev. Där jag förklarar att jag inte tänker krångla med något i min Levaxin behandling förrän jag är rätt inställd på ADHD-medicinen. Jag förklarar också att jag inte kommer vända mig till vårdcentralen i detta ärende. Jag har också plockat ut all Levaxin som fanns på receptet så kan läkaren annullera bäst han vill för det finns inget att annullera.

Jag kan mycket väll testa och se hur jag mår utan Levaxin för ingen blir gladare än jag om jag inte behöver äta det. Fast jag känner mig inte så trygg när läkaren skriver i brevet till mig att det inte är mitt mående som står i centrum för hans bedömning. 
Jag är så jävla arg över det här!!
Vi är så himla många som är sköldkörtelsjuka i Sverige och om jag vore ensam och att bli illa bemöt och hamna i kläm mellan sjukvården olika bedömningar vore det en liten sak men tyvärr är det så här som de flera sköldkörtelsjuka känner sig idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar