Källkritik, yttrandefrihet och sexuelläggning

I vårt land har vi yttrandefrihet och jag är stolt över att vi bor i ett land där du får uttrycka vad du vill och känner. Man får till och med ha korkade åsikter men det är också min yttrande frihet att tycka att åsikter är korkade.

Jag delade en sång av Kiki Nilsenius på Facebook här om dagen. Låter heter i källkritik och är en rolig sång men som har en viktig poäng.
Just på nätet och facebook sprids vad skit som helst och det känns inte som om alla tänker på vad det delar.

Källkritik. Vem är författaren? I vilket syfte har texten skapats? Är texten aktuell, finns där datum för publicering? Är texten faktagranskad av någon eller finns det någon organisation som står bakom? Hänvisas det till källor? Om svaret på samtliga ovanstående frågor är Nej.. Just saying! Bara där borde man dra öronen åt sig och tänka: Är det här något jag vill stödja och ställa mig bakom. 



Allt sånt här kan reta upp en del människor men det kanske faktiskt är meningen på sätt och vis eller jag vill få folk att tänka till! 

Jag står för jämställdhet och alla människors lika värde och det är ju det som är mitt Sverige. Vi är en demokrati, vi har yttrandefrihet och vi får ha vilken sexuell läggning vi vill och vilken religion vi vill. 

Detta är grundstenarna i vårt samhälle och det står högst. Vill man var någon anledning inte jobba ihop med en homosexuell, en muslim, en kvinna, en man, en som håller på fel hockeylag på grund av sin egen religion eller sin livsfilosofi så är det ditt problem. Du får byta jobb eller finna dig i situationen. Likväl som vi faktiskt inte kan välja kön på våra läkare/tandläkare/lärare osv för vi har jämställdhet. Det är väl självklart att en mattelärare är just mattelärare vilket kön hen har!   

Alla människor har lika värde. Eftersom vi valt att vara religionfria så kan man inte syfta till sina religiösa övertygelser om man inte tar en kvinna i hand, 
så precis som inte får välja bort någon pga religion, hudfärg eller sexuelläggning. 

och just för att vi har yttrandefrihet och demokrati så kan jag skriva detta och du behöver inte hålla med för du har rätt att tycka något annat. 

Jag vill påpeka: att vara rasistisk och driva hets mot en viss folkgrupp är inte demokrati och yttrandefrihet!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar