Ny bil och en tur till Dovre fjäll

Nu ni jäklar har vi köpt bil. Detta är det absolut dyraste jag någonsin köpt, inte ens vårt hus var så här dyrt. Visst är den fin?? Det känns nästan lite overkligt att den är vår!

Fast eftersom vi lagat mellan 60.000 - 90.000 kr per år de senaste åren på att reparera våra bilar, hoppas jag att denna som är NY ska hålla sig hel i alla fall i några år framåt.


I helgen har jag och Linnéa varit på ett riktigt äventyr. Vi har bestigit Snöhetta i Dovrefjäll. 104 mil i bil totalt. Toppen på berget ligger 2286m över havet. 12 km tur och retur att gå med en höjdskillnad på 814 m. Vi klarade det!! Jag är så stolt över både mig själv och Linnéa!!!

Fast jag lovar er att detta inte var någon lek precis. Detta klassar in bland de tre jobbigaste saker jag utsatt mig för. (borträknat förlossningarna) Bara Vätternrundan 2017 och Halvvasan var värre. Vandringen tog 7 timmar, det var brant så jag kröp på alla fyra på vissa ställen. När vi kom till toppen blåste det så mycket att jag aldrig någonsin varit med om en sådan vind. Det var så kallt att vi inte kunde ta några kort. På vägen ner började det först regna småspik som sen övergick i vanligt regn. Stenarna blev halkiga och jag kröp även nerför på vissa ställen. Vi var så genom blöta och frusna när vi nådde vår utgångsplats att det tog timmar att tina upp igen. Jag har aldrig varit så rädd att skada mig som jag var. Jag grät en liten skvätt när Linnéa tittade bort, var ju tvungen att hålla modet upp för henne. Fast jag tror det var hon som höll upp mig. Min fantastiska Linnéa som med sitt sprall och glada kvitter, gjorde att trotts att det var tufft så blev det ett fint minne att bevara i hjärtat!

Mina knän och fotleder behöver dock några fler dagar på sig för att återhämta sig från detta. Jag är blåslagen och svullen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar