Rutiner, jobbhelgen och kräftor

När jag vaknade i morse funderade jag på om det verkligen på riktigt kunde vara måndag? Det kändes som om någon hade stulit en dag från mig för helgen kände så himla kort. Livet går verkligen i 180 och jag har svårt att få tiden att räcka till. Det är liksom något som ska göras hela tiden och den kommande veckan är inget undantag.

Jag har varit och styrketränat ett par gången men jag tycker det är svårt att komma i väg efter jobbet. Jag har alltid tränat det första jag gör på morgonen och det trivs jag väldigt bra med.


Jag måste dock vänja mig med att träna på eftermiddagarna, för om jag bara ska träna när jag har lediga förmiddagar kommer det inte bli så mycket träning precis. Jag har också lite svårt med motivationen just nu men jag försöker att inte få panik över det, så länge jag i alla fall går 1 timma om dagen.

När livet är fullt av måste och att göra saker, så är det tur jag har hjälpsamma barn.

Min Lollo vet vad som gör mamma lycklig hon.

Förra lördagen jobbade jag och det var en av de värsta helgerna jag varit med om. Jag var på riktigt så slut när jag kom hem att jag bara blev sittande i soffan och stirra rakt ut. Det hade varit så stressigt att jag kände mig sjuk. Jag orkade inte ens ut på en promenad

Utan jag kröp ner i ett bubbelbad men bubbeldricka och en podd.

Arbetsbelastningen och beslut som man måste ta på kort tid, samtidigt som du vet att ju längre tiden går ju längre sitter någon gamla tant/farbror och väntar på hjälp. Vissa dagar är mitt jobb faktiskt näst intill omänskligt. Stundtals kände jag hur det krampade i magen på mig just när det är helg. Man är bara två som jobbar och då jobbar man ut mot 10 verksamheter. En verksamhet ringer och undrar om man fått tag i en vikarie samtidigt som man jobbar med 4-5 andra verksamheter och försöker lösa. Som sagt något stressigare har jag aldrig jobbat med. Fast bort ser man från dessa dagar som tack och lov bara är var fjärde vecka har jag ett väldigt roligt och varierande jobb.

Trotts att helgen var supertuff så har jag i alla fall förmånen att veckan där jag jobbar helg efterföljs av en vecka med bara tre arbetsdagar.

En sån vecka hade jag alltså förra veckan.


Nu vet jag inte i hur många blogginlägg jag tjatat om att det är sån skillnad på att jobba med det jag jobbar nu mot förut. Kanske är det så att jag egentligen inte är så anpassningsbar som jag tror eller så tar det bara längre tid ju äldre man blir att anpassa sig.

Jag längtar faktisk galet mycket efter att barnen börjar skolan och att få nöta på vecka efter vecka, skapa en vardag så att när det sen blir något annat så blir det inte hela världen för man har en struktur, en grund att utgå från. Veckoplanera på söndag, veckohandla på torsdagar, träna på bestämda dagar osv. Jag är kanske inte helt normal som tycker att när det är vardag är livet som bäst!! Det är ju då som guldkornen som finns får extra stor betydelse.


Guldkorn för mig på hösten är utan tvekan att få plocka svamp.

Micke hade sin enda semester vecka för det här året förra veckan och mitt i allt det har min bil stått på verkstad, så det dagar jag jobbade blev Micke låst hemma. Han var väldigt glad att jag inte jobbade var enda dag om man säger så. Det blir lite mer fixande och trixande att bara ha en bil men det går. Micke åkte och spelade golf i Grums och jag passade på att hälsa på min lillasyster. Min fina underbara lillasyster som jag umgås på tok för lite med och som flyttade alldeles för långt bort.

Det var som rena julafton att vara hos henne, hon är så duktig på att virka och jag fick massor av dukar av henne. De är så fina! Tänk att kunna sånt där som att måla och handarbeten, jag är så imponerad av de som kan. För själv kan jag verkligen inte. Jag fick inte förmågan att jobba med mina händer på det sättet. 

Den här helgen som var skulle Micke i väg på det årlige kräftfisket och jag tog en spontan tripp till Heidi på fredagkväll.


Vi hade en jättemysig kväll med massa prat och skratt och nya träningsplaner.

Micke skulle ha varit borta hela helgen men kom hem redan natten till lördagen

och hade med sig lite småkryp hem. Jag äter alltid en kräfta per år av tradition men jag gillar faktiskt tillbehören mycket mer än kräftorna. Någon kräftfest är inte inplanerad än.

När barnen börjar skolan är det ju alltid en massa saker som behövs inhandlas. För de växer som ogräs under sommaren.


En shopping dag sitter ju aldrig fel. Vi tog med oss mormor också. Linnéa som ska med skolan till Dovre och fjällvandra fyndade jag ett par riktigt fina vandringskängor åt på STADIUM för bara 249 kr de hade kostat 999 kr 

Jag är ju lite rastlös av mig för det mesta så det blev en tur till skogen på söndag eftermiddag. Nu har trattkantarellerna börjat att komma. Det är min favorit svamp att plocka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar