Hösten, barnbarnen och Yoga

En gång i tiden bloggade jag nästan varje dag. Nu försöker jag få till ett inlägg i månaden. Jag gillar att skriva och det har och är ett sätt att rensa huvudet för mig. När barnen var små var skrivandet den stunden jag hade för mig själv. Nu när de är äldre har jag helt andra möjligheter till att rensa huvudet på andra sätt också.

Jag har verkligen fått ett helt nytt liv sen jag började mitt nya jobb. Även om jag på inget sätt har mindre att göra, så jobbar jag på ett helt annat sätt nu. Att jobba mån-fre gör att jag kan skapa mig rutiner som jag så väl behöver.

Jag har haft en fantastiskt bra höst om jag ska summera den. Jag känner att jag verkligen börjat återhämta mig efter min utmattning även om jag vet att det är en bit kvar. Samtidigt är det ju viktig att tänka på att man inte ska tillbaka till dit man var, för det var ju det man bliv sjuk av.

I början av november höll jag i mitt första APT. Det var lite nervöst men jag hade förberett mig väldigt noga och min personalgrupp består av snälla människor som tur är, så det gick bra. Att jobba som gruppledare är  jätteroligt. Jag lär mig nya saker helt tiden och det är en utmaning. Det är just det som jag tycker om. Ett jobb får inte vara för svårt så man känner att man inte mäktar med det men det får heller inte vara så enkelt att det blir långtråkigt.  

Just nu är jag lite sliten och det nya för mig är kanske att jag lärt mig att acceptera det på ett annat sätt än jag gjorde innan jag blev sjuk. Det har varit mycket några veckor nu och att då ge sig själv rätt att vara sliten och försöka få tid över till återhämtning är så viktigt. Den här tiden på året är också min sämsta tid. Jag som väldigt många andra blir väldigt trött av mörkret. Förr har jag inte vara så snäll mot mig själv utan tvingat mig själv att prestera på topp, även om min energinivå varit lång. Nu kan jag faktiskt säga till mig själv: vila! det behöver du! och jag får inte dåligt samvete som jag alltid fick förut.

Nu ska jag berätta varför jag tycker jag haft en så bra höst. Som sagt så har min ork kommit tillbaka mer och mer. När jag gjort något så har jag inte blivit helt dyngslut efteråt. 
 

I början av hösten var jag och Rosie till Ullared.

Det var nog efter den resan jag verkligen kände att jag var på rätt väg för två dagars shopping och sen gå och jobba på måndagen hade inte varit möjligt för ett år sen.  

I samma takt som min ork kommit tillbaka har ju viljan att göra saker också kommit tillbaka.
 
Även om jag inte äter svamp tycker jag att det är väldigt roligt att plocka och i år har det varit väldigt gott om svamp i skogen. Så det har blivit några turer till skogen för att plocka svamp under hösten

som efterföljts av traditionellt bakluckefika. Jag älskar verkligen hösten när det är fina dagar. Eftersom sommaren oftast är en för varm årstid för mig så älskar jag att vara ute när det är fina dagar på hösten.  

Finns det något härligare än utelunch. (Höstsoppa, gjort av potatis, morot, kålrot, palsternacka, fänkål, falukorv och någon kryddig korv, buljong och tomatpuré) Just att vara ute ger så otroligt mycket energi tillbaka.

En annan sak som inträffar hemma hos mig på hösten är att jag går från att inte ha något intresse av att pyssla i mitt hem till att älska att pyssla. Undra om det beror på att man liksom flyttar tillbaka inomhus när sommaren är slut?  
På Ikea säljer de ledljus som är jättelätta att montera och kostar bara 69 kr. Jag har monterat såna i mina vitrinskåp i vardagsrummet. Jag blev jättenöjd! 
Lika nöjd blev jag med mitt lilla hemma kontor som vi också grejat med under hösten!

Hela hösten har jag gått med Ellie på Zumba eller Pyttedans har det kallats.

Förra veckan var det dansuppvisning på stora scenen i kulturhuset. Det går inte riktigt att beskriva med ord. Det är absolut det sötaste jag sett.

Kolla in detta då! Sååå söt! Fast hon har ju alltid det sötaste som finns tycker mormor!

För några veckor sen var jag barnvakt åt hennes lillasyster en stund. Hon är också det sötaste som finns <3
Det har varit så att storasyster inte varit helt nöjd när mormor brytt som om lillasyster. Att storasyster varit tvungen att dela med sig av mamma och pappa har varit jobbigt nog. Så att hon skulle behöva dela med sig av mormor, har varit helt uteslutet. Vi har låtit det få vara så och nu är det inget problem längre. Att få vara barnvakt åt Juni och ha tid med bara henne var så roligt.
 
Min husbil har fått gå i vinteride. Sista resan gick till min favoritplats vid Värnern.

Jag tog med mig min lillasyster och vi hade en jättemysig helg med promenader och god mat. Jag testade att göra pizza i ugnen på husbilen. Det funkade perfekt!!

Som jag skrev ovan är anledningen till att jag är sliten nu både att jag saknar ljuset men också att jag varit i väg på massa saker den senaste tiden. Tyvärr blir man även trött av att göra roliga saker.  

Vi har varit med Mats och Rosie på Öl och Whisky mässa i Borlänge. Dagen efter mässan var det släktträff i Ludvika. När vi kom hem var det bara att packa om resväskan och sätta sig på tåget till Göteborg.
Jag och min kollega skulle på två dagars utbildning där. Utbildningen var fantastiskt bra. Efter det har jag jobbat och förra helgen åkte jag till Linköping och hälsade på min kompis Therese.

Ni kan bara gissa hur otroligt skönt det ska bli att vara hemma den här helgen. 

Jag har hela hösten försökt att komma igång och börja träna igen. Att göra det efter att varit utmattad är faktiskt inte det lättaste. Inte heller när man är en person som gillar att prestera och träna ganska hård. Inne i mig finns också en jättestor rädsla för att träna. Jag är helt enkelt rädd för att bli utmattad igen.
Jag har försökt hitta något nytt som inte går ut på att prestera. Så idag ska jag på Yoga för andra gången i mitt liv! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar