Höjdhopp, adhd och finaste gåvan

Hur högt har du lagt din ribba? Vad har du för förväntningar på dig själv? Jag har lagt min på 2 meter, så högt kan jag inte hoppa. En lagom nivå skulle kanske vara 1,20 men där ligger den aldrig i något jag gör. Så jag hoppar och hoppar, jag kämpar och kämpar och oftast hoppar jag långt över min förmåga. Jag hamnar någonstans mellan 1,6 och 1,8 och det är väldigt bra även om det kostar på kroppen att överprestera hela tiden. Jag borde vara så nöjd MEN eftersom ribban ligger på 2 meter misslyckas jag med alla hopp jag gör.

Vad an denna metafor? Jo detta är en bit som kommit fram under min adhd utredning. Varför har jag blivit så här då? Jo jag kompenserar för alla misslyckanden som barn. 

Det är också detta jag ska försöka få lite hjälp med. Jag har så höga krav på mig själv. Jag vill så mycket och blir så ledsen när jag inte lyckas eller när jag inte okar. För det är ganska jobbigt att hela tiden hoppa mot den där ribban som ligger på 2 meter.

Jag ska sänka ribban för sanningen är den att jag faktiskt är skitduktig och att det jag gör och presterar räcker gott och väl. Jag har någon gång fått för mig att jag är lat och aldrig gör tillräckligt det har gjort att jag inte lyssnar på min kropp. Är kroppen trött och sliten har jag inte tagit det på allvar utan sett det som att jag försöker lata mig. Att göra så hela tiden funkar ända tills man kraschar och då spelar det ingen roll hur mycket jag försöker då lyssnar inte kroppen på mig längre. Den ger liksom tillbaka. 


Det jag ska försöka lära mig är att vara lagom och vad som faktiskt är "good enough"

Av min Lollo fick jag en väldigt fin julklapp förra året, hon fyllde också på med lappar på morsdag. Dessa är verkligen något som stärker mig när jag känner mig liten och oduglig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar