Autism, iq och reumacoach

Jag börjar där jag slutade sist med att Louise har varit till NP-enheten och är nu klar med sin utredning. Nytt för npf-diagnoser är att Asperger är borttaget som diagnos. Asperger är en form av högfungerande autism. Från och med nu så får barnen diagnosen autism och sen delas den in i tre grupper efter hur mycket hjälp och stöd man behöver. Louise fick diagnosen autism precis som väntat och faller in i gruppen som behöver lättare stöd för att klara sin vardag. 

Det fanns dock en sak till som var anmärkningsvärd och som jag faktiskt har kunnat ana. Den här tjejen har ett IQ på 128. Psykologen på NP-enheten var imponerad och det kan jag säga att det är jag också. Man behöver 131 för att vara med i mensa. Endast 6,7% av jordens befolkning har så högt iq som Louise. 

Tack vare att hon är så intelligent kan hon i de flesta fall kompensera för de svårigheter hennes autism ger men samtidigt är det lätt att hon blir nonchalerad när problem uppstår just för att hon är så duktig annars. 

Som mamma är jag så stolt över min så speciella lilla Louise!    

Lite fika hade hon gjort sig förtjänt av efter att utredningen var klar tyckte jag :)

Min Linnéa lillbus har länge tjatat om att hon ska få klippa sig kort. 

Jag hade en glad och lycklig tjej som nu äntligen gjort det!

Själv är jag piggare och gladare. Jag blir sjukt stressad över att jag inte kan träna men måste så klart vänta på att bli frisk och som jag sagt tidigare är inte tålamod min bästa sida. 

Jag har precis haft ett samtal med men min reumacoach, är med medlem i reumatikerförbundet så kan man få hjälp till självhjälp inom träningsområdet av en sjuksköterska som är specialist på just träning och reumatiska sjukdomar. Så nu ska det bli en promenad. Ska prova på att gå en lite längre sträcka men i lugn takt så håll tummarna för att det går bra.   

Micke och jag tog en kort promenad i helgen. Man kan se att våren är på väg men jag kan säga att det inte kändes för det var en bitande kyla ute. 

2 kommentarer:

  1. Agneta utanför Piteå vill så mycket tycka till! Jag tycker att Linnea har en så fin och passande frisyr, länge sedan jag såg något så passande! Jättevackert!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag också Agneta hon har så fina drag ich de kommer fram bättre nu!

      Radera