17 år, akvarell och Bergsskolans mineralsamling

För precis 17 år sen flyttade vi in i vårt stora hus på 280m² perfekt att ha 10 rum och kök när man har 6 barn 👍Huset behövde en omfattande renovering och renoverat är det verkligen något som vi gjort under de senaste 17 åren. Förut när någon frågade om vi skulle bo kvar sen när barnen flyttat ut svarade jag alltid att vi skulle det. Huset är mitt livsverk. Jag har lagt så mycket tid på att få det precis som jag vill ha det. Så jag ska aldrig flytta. Fast nu är jag inte lika säker. Det skulle kunna hända att vi skaffar oss något mindre om rätt förutsättningar och rätt hus skulle dyka upp. 

Jag funderade på en sak här om dagen när jag drog fram dammsugaren och började städa. När Linnéa var i USA passade jag på att städa hennes rum. Jag hade såklart frågat om det var okej och när hon kom hem tackade hon för hjälpen men sa också. Det måste vara något fel på dig mamma, ingen städar frivilligt. Du måste ju faktiskt innerst inne tycka om att städa . 🤔 Tycka om och tycka om? Det är tillfredsställande. Speciellt där man kan se en stor skillnad. Fast jag undrar när det där hände. För när jag var som Linnéa tyckte jag också att allt hushållsarbete var det tråkigaste som fanns. Har man bara anpassat sig med tiden? Så att man gör det för att man måste och inte kommer undan eller har man på riktigt börja gillat det? Fast helt klart är det roligare att måla akvarell. Jag glömmer verkligen tid och rum då. Jag fick en fråga om jag säljer det jag målar? Jag har aldrig tänkt att någon skulle vilja ha något jag målat. Så jag vet inte vad jag skulle ta betalt eller om jag en ska sälja någon. Jag ska tänka på det ett tag till. 
Micke och jag tog med oss Aaron och Linnéa på en liten rundtur. I vårt närområde. 

Bergsskolan i Filipstad har en av Sveriges största mineralsamling. Skolan visar inte upp sin samling för allmänheten mer än vi speciella tillfällen. När jag gick på skolan kunde jag gå där inne hur länge som helst. När jag fick klart för mig att Aaron var väldigt intresserad av mineraler så frågade jag en vän till mig som som jobbar på skolan om jag kunde få visa upp skolans samling för honom och det fick jag. Samtidigt fick ju jag också chansen att se samlingen igen. 

Studenten, studentbal och studentmottagning

Ja nu sitter jag här och är lite sliten men nöjd och lycklig. Nu har vår minsting också tagit studenten. Jag och Micke kan nu bocka av den sista av våra 6 barns student och studentmottagning. Hon flyttar inte ut i morgon men inom en mycket mycket snar framtid är det bara Micke och jag hemma. Vilket är något jag ser fram mot med väldigt blandade känslor. 

Fast det här inlägget ska handla om studenten så vi börjar med Linnéas studentbal. Min prinsessa😭 det är näsan så att jag gråter igen när jag ser bilderna. 
Vackrast av alla ❤️😍 Storasyster gjorde hår och smink. Klänningen köpte hon på Bröllopspalatset. Den är så otroligt fin. Jag, Lollo, Lizette, småtjejerna och Aaron åkte till balen bara för att få se henne gå på rödamatten med sina vänner. Ja och då grät jag en skvätt.  

Så i fredags var det då själva studenten och studentmottagningen hemma i vår trädgård precis som hon önskade att det skulle vara. 
Jag är så stolt över henne hon har kämpat så himla bra det här sista året. Micke, jag och alla syskonen åkte och mötte upp henne vid skolan och då de kommer de där tårarna igen. Det är ett evigt gråtande på mig. alla sex gånger när vi varit och tagit emot våra barn efter utspringet har jag gråtit.  

Hemma bjöd vi på smörgåstårta och tårta. Mormor, mostrar, farbröder och alla syskon var med och firade hemma hos oss. 

Hon fick så fina presenter och blommor. Sen firade vi henne till långt in på små timmarna eller jag gjorde inte för jag blir så trött men hon firade med sina syskon till långt in på småtimmarna. Hon var en väldigt lycklig student.  

Studenten är verkligen den största dagen i livet man haft i alla fall fram till den dagen i alla fall. Senare i livet när man får barn är det större men i mitt 19 åriga liv var studenten absolut det största. Nu väntar faktiskt resten av hela hennes liv på henne på ett så bokstavligt sätt. Fast först ska hon och Aaron tågluffa sig genom Sverige och senare ut i Europa hela sommaren, så spännande. Jag är lite avundsjuk ja inte på själva tågluffningsdelen med tält och det utan att ett av resmålen är Irland. Dit har jag velat åka väldigt länge. Fast jag kommer nog åka dit men jag tar nog flyget om jag ska dit.  

När hon åker ska jag öva på att leva ett liv med Micke utan barn hemma. Linnéa kommer hem i höst och ska ta körkort sen får vi se vart vingarna henne bär. 

Sommarlov

Nu har småtjejerna sommarlov, de bjöd på tårta efter avslutningen. Det är något visst med skolavslutning. Något nostalgiskt som gör att man får en tår i ögat. När man sjunger Den blomsertid nu kommer.  
På självaste nationaldagen åkte Linnéa till Oslo för att möta sin Aaron vid flyget. Nu ska de vara tillsammans i 3 månader. Vilket är så länge som han får stanna i Europa innan han måste tillbaka till USA. Jag är inte superbra på Engelska men det går faktiskt över förväntan. Det enda som jag verkligen känner av, är att jag blir väldigt trött i mitt huvud av att översätta hela tid. Varje ord kräver liksom två tanker istället för en. Nästa vecka blir det fullt upp för då går vi in i Linnéas student vecka. Hon ska på bal och sen ska vi ha studentmottagning. 

Det finns så mycket fina blommor just nu och tjejerna följde med mig ut och plockade en kväll. Det är en härlig tid vi har framför oss nu.  

Pungtering, barnbarnen favorit camping och Mangosorbet

Tur eller otur det är frågan? Vi var på Bingo och Micke den turgubben vann igen 800kr👍 Sen på vägen hem fick vi punktering igen😢 Jag har snart haft körkort i 30 år och aldrig haft en punktering. Nu har vi lyckats få två stycken på två veckor 🙈 vad är oddsen för det? Nyare bilar har heller inga reservdäck utan en kompressor som man ska kunna pumpa upp däcket med. Ja det funkade hyfsat förra gången, vi kunde köra i 8 minuter och fick sen stanna och pumpa i 10. Fast om det är ett stort hål, ja då funkar det inte. Det är tur vi har snälla barn, förra gången var det Lizette som kom till vår undsättning och kom med ett vinterdäck. Den här gången var det Jesper. Nu hoppas vi att däcket går att laga så vi inte behöver köpa nya däck.
Jag älskar klänningar och även om jag har många, vill jag ha en ny till Linnéas student. Så i lördags åkte jag till Örebro för att köpa mig en. Det blev inte en utan 4 nya klänningar. Jag tycker klänningar är ett väldigt användbart plagg. Man kan både klä upp sig och klä ner sig i samma klänning. Den här gula är en riktig favorit jag har till höst och vår. 
Jag passade också på att hälsa på Lollo och Daniel som följde med mig på shopping turen och åt lunch med mig. 
Sist jag skrev så skrev jag om att jag var sliten. Jag har försökt att ta det lite lugnare och tänkte att ja skulle prova att måla akvarell. Det är väldigt avkopplande att måla men det brukar bli så att när jag börjar med något så överdriver jag det. Som när jag började måla med olja och akryl. Jag har en garderob helt full med tavlor. Sen tappar jag helt intresset. Fördelen med akvarell målningar är ju att de inte tar så stor plats. 

Det blommar och det blommar i trädgården när det ena slutar blomma börjar nästa. Vårt paradisträd är so vackert men det blommar så kort tid vilket är synd
Det har varit morsdag och jag fick blommor och choklad ❤️ Min egen mamma har inte fått sin present än. Tanken är att vi ska göra något tillsammans hon och jag. Hon gillar att åka till IKEA så kanske det eller en loppisrunda med mat och fika.  

Vilket väder vi har haft ☀️ nästan lite för varmt till och med men jag försöker ändå att njuta. För förra sommaren var inte så rolig. Vi hade verkligen piss väder hela vår semester. Förra helgen hade vi hen hel helg med våra små tjejer. Deras mamma och pappa var till Stockholm på Elitloppen och vi tog husvagnen och åkte i väg. Först var vi bjudna på kalas för min systerson som bjöd på en heldags fiske och hamburgare grillade på plats där ute i skogen. Jag trodde inte tjejerna skulle ha sån tålamod som de hade. Sen åkte vi i väg till barnbarnens favorit camping. Som de sa efter att vi varit där förra gången. Den har allt bad, glass och lekpark. Ja vad kan man mer önska sig ❤️ småtjejerna våra. Det blev väldigt lyckat men jag ska säga att jag var trött när deras mamma och pappa kom hem på söndagkväll. 

Nu vet jag att jag ägnar hela min tid åt tjejerna när de är här men jag har faktiskt svårt att förstå hur jag orkade med 4 små samtidigt men jag var ju lite yngre då i och för sig och nu har jag ju vant mig vid att inte ha småbarn så det är nog därför jag blir så trött. 

När jag var i Stockholm med mina kompisar blev jag inspirerad och vill testa nya drinkar. Den på bilden har jag hittat på själv

Mangosorbetdrink
4 cl Vodka
1 dl Cava
1 kula mangosorbet
fyll upp med Sprite efter behag