Påskledigheten, tulpaner och vinterkräksjukan

Upp som en sol och ner som en...... spya 🤮 Så kan man sammanfatta den här påskledigheten. Fast ledigheten har varit fantastisk fram till spyan på annandagen så jag tänkte fokusera på det i inläggen och lämna lite mindre utrymme till det tråkiga. 

Jag slutade lite extra tidigt på skärtorsdagen. Jag hämtade minitrollet på förskolan och det lite större minitrollet på fritids. Det blev en eftermiddag med massor av bus, lego och våffelkallas. Micke hade fixat med ost och kex till kvällen. Så det blev verkligen en superbra start på ledigheten. 
På fredagen handlade vi all påskmat och hämtade upp Lollo som kom med bussen. Jag fick äntligen krama min älskade unge som jag inte sett sen i januari. Vi hade tur med vädret också för om det blev fint skulle vi premiärgrilla och ta en Aperol i solen. Ja det kanske inte blev en Aperol i solen utomhus men i solen från fönstret fick duga när dagen bjöd på sol men igen värme. Aperol är verkligen sommar för mig och om du tycker det är lite för beskt så kan du göra som mig. Byta ut sodan mot Sprite då blir det lite sötare. 

På kvällen kom Lizette med massor av figurer och pilar som hon köpt till minitrollens äggjakt på påskafton som jag fick äran att ha hand om i år. 

Lizette hade köpt en så fin påskbukett åt mig på blomsteraffären här i byn. Jag älskar tulpaner. Jag köpte på ICA för ett tag sen när det var extra pris men alltså på riktigt är det ju skittulpaner. De stod sig en dag, sen såg de ledsna ut och började torka. Den här buketten är lika fin idag 4 dagar senare och kommer förmodligen vara när de gått en vecka också. Det är så för det mesta. Man får inte vara dumsnål, för man får vad man betalar för. Ja inte om man köper något svindyr märkesvara men rent allmänt kostar kvalité och är alltid värt det.  
Påskafton stod jag i köket hela dagen. Jag tycker tack och lov att er ganska kul att laga mat till högtider och tur är ju det för vi är ju ganska många. Jag förberedde Jansson, skinka, ägghalvor, köttbullar, prinskorv, räktårta, gubbröra och timjankyckling sen gjorde jag en påsktårta och fixade äggjakten. 

Det var så kul att se tjejerna leta kartbitar för att kunna pussla ihop en karta för att sen hitta sina skatter.  
När alla var mätta och nöjda tog vi det lugnt och bara satt och pratade. Jag nöjt av att få alla min hemma. Det är som sagt en lyx nu för tiden. Det som en gång var vardag. Alla barnen skulle stanna över natten så vi kunde sitta hur länge vi ville och prata men tyvärr fick de prata utan sin mamma när klockan hade passerat midnatt. Fast syskonen har en hel del att prata om när de ses de också. 

På söndagen började vi fixa lite i trädgården och väcka den till liv. Jag har börjat planera hur jag vill ha det på altanen. Jag kollar Pinterest och får nästan för mycket idéer så jag får beslutsångest istället. Det är så mycket kul att se fram mot i trädgården. Massor har börjat komma upp, misstänker att myntan spridit sig mer än jag önskar för de verkar komma lite överallt. 🙈

Det var efter all det roliga, den kom spyan. Eller vinterkräksjukan som vi fick alla  i familjen. Det började med att Lollo hade det under veckan men det hade gått mycket mer än 48 timmar när hon kom till oss på fredagen och hon var frisk. Så vi var helt säkra på att det inte var någon fara. Jag kan bara konstatera att vi hade fel. Denna kräksjuka förde med sig symptom jag aldrig haft förut när jag haft det. Vi fick feber och så jälva ont i kroppen. Så annandagen sov jag i princip hela dagen. Det är först nu på eftermiddagen idag som jag är lite piggare och i alla fall orkar skriva lite. I morgon blir det nog jobb men jag jobbar ju hemifrån för detta verkar vara en jäkligt tuff magsjuka och jäkligt smittsam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar